Dette indhold er sponsoreret 

Skoletiden kan være en sjov og spændende oplevelse for mange børn, men for nogle kan det også være en svær oplevelse, specielt hvis barnet er udfordret fagligt eller social. En ting der er vigtig er derfor at give dem den bedst mulige støtte. Hvis børn føler sig støttet og hjulpet, for eksempel med lektier og projekter, er der større chance for at de trives i skolen. Støtten stopper dog ikke ved det faglige. Læs videre for at lære mere om, hvordan du giver dit barn den bedst mulige støtte i skolen. 

Undervisning for ordblinde børn 

En udfordring mange børn kan løbe ind i i løbet af deres skolegang er ordblindhed. Der er flere grader af ordblindhed, og det er svært at sige præcis, hvorfor det opstår, men én ting er sikkert: det behøver ikke være et problem. Selvom ordblindhed kan være svært at håndtere som barn i skolen findes der et hav af metoder, der kan hjælpe dit barn videre. Ordblindetræning er en god løsning, og du og dit barn kan blive en del af kurser undervist af førende eksperter, der kan støtte dit barn og hjælpe dem med at overkomme de udfordringer ordblindhed kan føre med sig. Med de rigtige værktøjer vil dit barn føle sig støttet og i stand til at nyde dét, at lære og gå i skole.

Tag en interesse i undervisningen og dit barns læring 

En anden måde du som forældre kan støtte dit barn i skolen er ved at tage en aktiv interesse i deres undervisning og trivsel. Jo mere interesseret du er i, hvad dit barn lærer i skolen, jo mere til de fortælle om det. Spørg aktivt ind til hvad de har lært, hvad deres yndlings fag er, og hvordan de har det i klassen. Så får de selv mere lyst til at fortælle og engagerer sig naturligt mere i fagene, fordi de kan mærke, at du også er interesseret. Du kan også finde en tutor til dit barn, der kan hjælpe med lektierne og sørge for, at dit barn føler, at de kan følge med. Faglighed og trivsel hænger nemlig sammen. 

Hav god kontakt til lærere og pædagoger

Til slut er det også vigtigt at nævne, hvor stor en betydning det har at have god kontakt til dit barns lærere og pædagoger. Det gælder også tutorer og undervisere på, for eksempel, ordblindekurser. Du kan snakke med dem om, hvordan det går med dit barn og på den måde bedre støtte dem i hjemmet. Lærerne og pædagogerne kan også lettere gøre dig opmærksom på eventuelle problemer, hvis i har god kontakt. Vær derfor aktiv og opsøgende for dit barns skyld. 

EFTERLAD ET SVAR