Har du også nogle gange svært ved at gennemskue, hvorfor byerne fyldes af de rød-hvide flag, og vil du gerne være en smule på forkant med mange danske flagdage? Så er der heldigvis masser af hjælp at hente. Det er særligt noget, der gælder, hvis du tager et kig online, hvor du kan finde en oversigt over flagdage i Danmark.
Ved du for eksempel, hvorfor vi flager d. 5. september, d. 21. juni eller d. 15. oktober? Det er alt sammen noget, du kan blive klogere på.
Vi er virkelig glade for Dannebrog
Vi er i Danmark nogle af dem, der er mest glade for vores flag. Vi bruger det til alle tider, og derfor er det svært at komme til Danmark eller i det hele taget støde på en dansk familie et sted i udlandet uden at blive præsenteret for Dannebrog. Det er især noget, der gælder, hvis der bliver fejret fødselsdag.
Vi tager vores flag frem med stolthed, og det er med til at vise, at der er en begivenhed, der finder sted – heldigvis ofte en glædelig en af slagsen, så længe det ikke er på halvt. Vores flag er derfor et tegn på endnu en fejring i livet.
De mange forskellige flagdage
Men vidste du, at der er endnu flere flagdage?
Vi kan nemlig inddele de danske flagdage i både de officielle flagdage, de kirkelige flagdage og forsvarets flagdage. Ved de officielle flagdage vil du ofte se flaget over alt i bybilledet fra offentlige flagstænger til bybusserne, mens det ved de kirkelige flagdage ofte kun er uden for kirkerne, at flagene kommer frem.
Og så er der forsvarets flagdage. Her er det selvfølgelig forsvaret eller dem med en nær tilknytning hertil, der vælger at finde flaget frem. Det kan for eksempel være for at hædre og mindes.