Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Andelen af danskere, der ryger cigaretter, er dalene. Men hvor mange ryger egentlig cigaretter eller andre tobaksvarer i Danmark? Få svaret her.

Der er flest, der ikke ryger

I Danmark er der færre, der ryger, end der ryger. Faktisk er én ud af fem danskere, der ryger. Det er 16 procent, der ryger cigaretter hver dag. Omkring 5 procent ryger en gang imellem, fremgår det af Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Så mange røg tidligere

Førhen så disse tal noget anderledes ud. I gamle dage var der mange flere der røg, end det er tilfældet i dag. Det var især mændende, der røg. I 1953 røg omkring 78 procent af mændende således hver dag. I 2016 var det hver sjette mand, der røg cigaretter eller andre tobaksvarer hver dag.

Kvindernes rygevaner toppede i 1970. På daværende tidspunkt røg halvdelen af kvinderne dagligt. Efter denne periode skete der et fald i rygningen blandt kvinder, og den dag i dag er der lige mange kvinder, der ryger, som mænd, så fordelingen er mere jævnt fordelt.

Hvordan kommer det til at se ud i fremtiden?

Alt tyder på, at fremtiden kommer til at se anderledes ud. Flere og flere stopper med at ryge cigaretter, og der bliver skarpere og skarpere kontrol fra Statens side. Prisen på cigaretter stiger, og der er flere og flere steder, det ikke længere er tilladt at ryge cigaretter.

Hvordan stopper jeg med at ryge?

Hvis du har svært ved at stoppe med at ryge, kan det være en god idé at forsøge dig med et hjælpemiddel eller flere. Der findes masser af rygestopsmidler på markedet, og hvis du gerne vil stoppe med at ryge, kan det være en fordel at benytte dig af et af disse produkter i stedet for at prøve med en kold tyrker.

E-cigaretterne er eksempelvis blevet meget populære den seneste tid. De skyldes blandt andet, at der er mange, der er mange, der ønsker at kvitte cigaretterne. Du kan også få hjælp her.

EFTERLAD ET SVAR