Sådan holder du dig aktiv og sund gennem vintermånederne

0
188

Med de mørke og kolde vintermåneder i landet, oplever vi færre timer med sollys og er generelt mindre aktive. Derfor er det vigtigere end normalt at forblive motiveret og aktiv. Uanset om du arbejder hjemmefra eller pendler på arbejde dagligt, er der en række teknikker og idéer du kan benytte til at holde både din krop og dit sind i god form.

 

Selv den mindste indsats i form af fysisk aktivitet kan resultere i et boost af selvtillid, glæde og bedre helbred. Og ved at stimulere din hjerne kan du blive friskere og mere positiv, samt bedre til eksempelvis ordspil, live skak eller endda få bedre resultater på et online casino med en af de mange titler der er tilgængelige online. Ved at dedikere blot en lille smule tid til motion og træning kan du fokusere mere på de spændende ting som interesserer dig, og slippe for at dvæle over det våde og kolde vejr udenfor. Her er vores bedste tips til at opnå netop dette!

 

1. Få rigeligt med sollys

De få chancer som vi får bliver vi nødt til at tage. Solen stikker ikke tit forbi på vores breddegrader om vinteren, men når solen endelig skinner, bør vi lige tage 5-10 minutter og lade strålerne gøre op med den kolde sæson.

 

At se ud af vinduet, eller gå en kort tur udendørs når solen skinner, kan også give et godt afbræk i hverdagens grå landskab. Og så giver solens stråler samtidig også kroppen de nødvendige D-vitaminer som mange danskere har i undertal i årets koldeste måneder.

2. Spis sundt og godt

Ved at spise fødevarer med masser af vitaminer kan du supplementere de enkelt solstråler der besøger Danmark i den kolde sæson. Lever, laks, æg, smør, mælk og kyllingelår indeholder alle sammen gode mængder af de nødvendige vitaminer.

 

Ved at sørge for at spise rigeligt med sunde madvarer kan du hjælpe kroppen godt på vej, og styrke immunforsvaret samtidigt. Fed fisk der indeholder Omega-3 kan også hjælpe på eventuel vinterdepression, ligesom råvarer der indeholder B-12, eller chokolade kan være et godt værn.

3. Træning og motion

Der er ingen vej udenom. Træning og motion er at finde på de fleste lister der har med sundhed at gøre. Om vinteren hvor mange holder sig på sofaen og måske mest får flyttet sig lidt når de danser rundt om juletræet, kan det dog være ekstra nyttigt.

Det behøver ikke at tage flere timer at holde sin krop sund og aktiv. En kort løbetur eller et par håndvægte 15 minutter om dagen kan gøre underværker, og det kan de fleste af os finde tid til.

4. Besøg museer eller andre aktiviteter

Hvis ikke man føler sig klar til en fast rutine hvad motion angår, kan man overveje at tage på museum, madmarkeder eller andre begivenheder. Denne slags aktiviteter får os helt naturligt til at bevæge os, og er man sammen med en anden kan man hurtigt gå flere kilometer uden at tænke over det.

 

Samtidig får man også kultur ind under huden, og skabt minder med familien, kæresten eller vennerne. I Danmark har vi mange julemarkeder og andre begivenheder om vinteren, så det er bare med at kigge i lokalavisen eller Facebook for at finde ud af hvad der sker nær dig!

5. Husk også sindet

Vi har i denne artikel indtil videre mest fokuseret på kroppen, men det er vigtigt ikke at glemme hjernen. Den er trods alt temmelig nødvendig. Der findes mange måder hvorpå du kan stimulere dig selv, og sørge for hjernen bliver trænet og holdt ved lige.

 

Du har mange muligheder, og de fleste kan opnås helt gratis hvis blot du har internetadgang. Du kan læse bøger gratis på nettet, eller installere en app der hjælper dig med at lære nye sprog.

Afsluttende tanker

Ovenstående råd er gode til de fleste mennesker og situationer. Men nogle kan et sundt liv også dreje sig om at bruge mere tid med familien. Og ved at skabe gode minder med dem man holder af, kan man sammen bekæmpe de kolde temperaturer. Held og lykke!

 

EFTERLAD ET SVAR