Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

E-cigaretter er populære, og der er mange tusinde danskere, der har skiftet de traditionelle cigaretter ud med e-cigaretter, der da også menes at være væsentlig mindre skadeligt, selvom der ikke findes de samme store undersøgelser, som der har været med tobaksrygning over de sidste mange årtier. Her er det ved talrige lejligheder slået fast med syvtommersøm, at det er skadeligt og kan have fatale konsekvenser af ryge, og det er da heller ikke ikke uden grund, at det er ulovligt at markedsføre dem.

Den store “sundhedsmæssige” fordel ved e-cigaretter er udover, at de ikke indeholder tjære, at man kan justere mængden af nikotin, og man kan købe væsker der slet ikke indeholder noget nikotin, hvilket gør dem mindst muligt skadelige. Rygeren hiver dog stadig damp ned i lungerne, hvor der er tilsætningsstoffer i, hvilket også gør at det selvsagt ikke er uden risiko.

Selvom der ikke ligger er samme dybdegående undersøgelser forud for e-cigaratter, er det også ulovligt at annoncere for disse. Alligevel er der altså mange tusinde der hver måned hopper med på bølgen.

Svært at holde styr på 

Danmark er sammen med vores nordiske nabolande blandt de lande i Europa, hvor er ryges allermindst, og der forventes at omkring 10% ryger på daglig basis, men det er svært at holde styr på. Det er dog endnu sværere at holde styr på, hvor mange der damper (læs. burger e-cigatter).

Modsat traditionelle tobakscigaretter der mere eller mindre udelukkende sælges i butikker og på barer, er der ikke den samme kontrol med e-cigatter. En stor del af dem bliver nemlig solgt online i butikker som Pandacig og lignende. De opgiver naturligvis omsætning i lignende i forbindelse med regnskaber osv, men der er langt fra de samme præcise tal, som når det kommer til hvor mange almindelige cigaretter der bliver solgt, og derfor bliver det også mere udefinerbart hvor mange de benytter sig af dem.

EFTERLAD ET SVAR