I marts begynder solen så småt at titte frem igen, og man kan endda blive fristet til at snige sig ud i haven og nyde de første varme stråler blandt havens træer og buske. Der er dog meget, som kan og nogle gange skal laves i haven i marts måned, så haven og terrassen er klar til sommeren.

Her er der samlet 3 forslag til ting, som man kan lave i haven i marts måned, der gør haven klar til sommerens brug. Både planter og terrasse kan nemlig have brug for en kærlig hånd, før foråret for alvor sætter ind.

Giv planterne optimale forhold til at gro

Når haven skal gøres klar til foråret og sommeren, så kan man med fordel se nærmere på ens buske, træer og andre planter. De har nemlig ofte brug for en kærlig og guidende hånd, så de kan vokse optimalt, når solen virkelig slår igennem og temperaturerne stiger.

Det gælder om at få beskåret de sidste træer og buske, fjerne visne eller døde grene og finde tegningerne frem for de steder, hvor blomsterløgene er blevet sat i jorden. Man kan med fordel også gøre de planter, som skal sættes ud i haven senere, klar til at komme i jorden. Det gælder fx planter som artiskokker og selleri, der allerede nu kan forberedes, så de er klar til at vokse sig store under sommerens sol.

Gør terrassen klar til brug

Når man har fået styr på havens grønne områder, så er det tid til at tage sig af sin terrasse. Det sker nemlig nemt, at terrassen er blevet lige lovlig grøn hen over vinteren, og derfor kan man med fordel overveje at få renset ens fliser. Med en fliserensning får man fjernet de grønne, stædige alger og mos, som har sat sig på fliserne hen over de kolde og våde vintermåneder.

Det giver en terrasse, som ser indbydende og flot ud. Når terrassen er renset for alger og mos, kan man med god samvittighed sætte sig ud i en havestol med en god kop kaffe og nyde de første solstråler på året. Fliserensningen er også en perfekt måde at komme fremtidige algeangreb til livs på, så terrassen holdes indbydende og ren hele sommeren.

Byd fuglene på besøg

Når både haven og terrassen er blevet ordnet, så det hele ser flot og indbydende ud, så er det tid til at invitere de første gæster på besøg. Fuglene sætter stadig stor pris på den mad, som lægges ud til dem i marts måned. Fodrer man havens fugle, giver det liv i haven – der er få ting, der er bedre end at stå på sin rene fliseterrasse og høre fuglene kvidre i buskene.

Giv havens fugle små stykker æble, solsikkefrø og eventuelt også kokosfedt, som kan hjælpe dem med at opretholde deres fedtreserver på kroppen. Husk dog altid at sørge for, at fuglefoderet ikke lander på jorden, så mus og andre uønskede gæster ikke bliver opfordret til at slå sig ned i haven.

EFTERLAD ET SVAR