Skal du til at flytte, eller trænger du bare til noget ny belysning i dit nuværende hjem? Så skal du ud og kigge på både gulvlamper, loftslamper, bordlamper og væglamper! Belysning er nemlig super vigtigt i alle hjem, og det har stor indflydelse på, hvordan dit hjem føles. Både lampens design og det lys, det giver, har en effekt!

Lamper i hjemmet

I et land som Danmark er det absolut nødvendigt med lamper i alle værelser. I det mørke vinterhalvår duer det nemlig ikke, hvis der intet lys er. Det er selvfølgelig meget upraktisk, men det vil også have en effekt på dit sind, hvis dit hjem ikke er lyst nok. Andre ting såsom store vinduer og lyse vægge hjælper på at lyse hjemmet op, men samtidig er det heller ikke alle værelser, som skal være fuldstændigt blændende; det handler om, hvad du laver i det enkelte rum.

I stuen

Stuen er et af de rum, hvor du sagtens kan have fuld knald på belysningen! Her er det meget normalt med en eller flere loftslamper, samt eventuelt en gulvlampe, der kan stå for enden af sofaen, så du kan læse i hjørnet. Belysningen i stuen er med til at stuen føles større og mere åben. Det skaber en behagelig og afslappet stemning i stuen, hvilket jo præcis er sådan, en stue skal føles. Du kan finde loftslamper og mange andre spændende designs inden for belysning hos LEDProff.

I soveværelset

I soveværelset er det en helt anden sag. For den bedste nattesøvn, skal du faktisk ikke rigtig bruge soveværelset til andet end at sove. Derfor er der som sådan ikke et behov for stærkt lys. Faktisk kan stærkt lys inden sengetid forstyrre din søvn; hjernen bliver automatisk træt, når det er mørkt, men hvis det ikke er mørkt i dit soveværelse, kan du komme til at ligge vågen. Du kan godt have nogle flotte loftslamper eller væglamper, men selve lyset i dem behøver ikke at være så stærkt.

Andre relevante værelser

Andre værelser, hvor lyset spiller en stor rolle, er for eksempel køkkenet og badeværelset. Det er vigtigt, at du kan se, hvad du laver, når du laver mad, så her er det en god idé med rigeligt med lys. Det samme gælder for badeværelset. Hvis du for eksempel lægger makeup på badeværelset, gælder det om at have godt lys foran spejlet. Det skal være effektivt, men også naturligt, så din makeup kommer til at se ud, som du gerne vil have det. Loftslamper er altid en god idé til det generelle lys, men et par væglamper på hver side af spejlet kan være meget praktisk.

Få styr på lamperne

Det med ordentlig belysning i hjemmet er altså vigtigt, så det er ikke noget, du bør nedprioritere. Belysning kan have en større effekt, end man måske går og tror, men hvis du ved hvilke værelser, der kræver de forskellige former for belysning, er du allerede kommet langt!

EFTERLAD ET SVAR