Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal man mon leje eller køber. Det spørgsmål stiller mange sig selv, før de skal ud og se på ny bil. Men hvordan afgør man egentligt, hvad der virker mest fornuftigt? Det vil vi forsøge at give svar på her.

Leje eller eje?

Dette er et af de store spørgsmål. Måske særligt som førstegangs’køber’, hvor man endnu ikke har den store idé om, hvad der altid har passet til en.

Hvad der er bedst, afhænger dog ofte af din nuværende situation og din økonomi. Husk på, at din nuværende situation kan være nok til at træffe beslutningen om at leje, da det netop tilbyder en fleksibilitet, som betyder, du kan fortryde uden at tabe store summer på din fortrydelse.

Skal du derimod købe en bil, er det en større investering, hvor du bør tænke over dine vaner her og nu, men også tage højde for, om din situation måske ændre sig inden for nærmeste fremtid.

For ved leje betaler du oftest en engangsydelse, når du skal starte aftalen – vel at mærke et beløb, som du ikke får retur. Det er til gengæld også din eneste økonomiske forpligtelse, da reparationer og forsikring er med i lejen. Det giver dig derfor at fast overblik over dine udgifter til bilen. Dertil har du endda typisk mulighed for at skifte til en anden model ubesværet, hvis du finder ud af, du f.eks. har brug for mere plads eller vil have en mere økovenlig model.

Ejer du bilen, er det derimod dig, som hænger på udgifterne til forsikring og til hvis der pludselig skal rettes en bule ud. Dertil er der IKKE mulighed for at nemt skifte bilmodel, og førstegangsbeløbet er naturligvis meget højere, da du skal købe. Omvendt ejer du bilen og det er kun din. Du betaler dermed ikke for noget, om du ikke ejer, hvilket nogle ser som en ulempe ved leasing-modellen.

Leje af biler er derfor bedst til dig, der søger fleksibilitet og foretrækker et klart økonomisk overblik. Husk i øvrigt altid at vælge en god forhandler, som f.eks. Firehjul.dk, der har et stort udvalg af lejebiler i Kolding, Horsens og Århus. Ved at vælge en større forhandler får du ofte en bedre aftale og et større udbud af bilmodeller, til når du skal vælge.

EFTERLAD ET SVAR