Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vil du gerne vide mere om vin? Vi har samlet lidt, som du måske ikke vidste om vin i denne artikel.

Rødvin

Rødvin afskiller sig fra andre vine ved at være rød. Den røde farve kommer fra skindet på de blå vindruer, som rødvin hovedsageligt produceres af. Der findes mange druetyper, som anvendes til rødvine, heriblandt Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir – og rødvin produceres overalt i verden, hvor klimaet er til det, bl.a. de traditionelle vinlande som Frankrig, Spanien og Portugal.

En tør rødvin er det oplagte valg til rødt oksekød og lystkød som f.eks. kalv eller lam, imens en mere blød rødvin passer bedst til vildt. Når det kommer til fjerkræ, er det faktisk tilbehøret, der bestemmer, om det skal være en sødlig, frugtig eller krydret rødvin.

Hvidvin

Hvidvin er som navnet måske antyder faktisk ikke hvid, men mere gullig eller gylden. Den kaldes mere hvid som modsætning til rødvin. Hvidvin er ikke nødvendigvis lavet på grønne druer. Forskellen på rød og hvidvin er faktisk bare, om druernes skind er med i processen. Når den ikke er det, så er det hvidvin, der kommer ud af druekødet – uanset om der er tale om grønne eller blå druer. Hvidvin produceres i de klassiske vinlande som Frankrig og Tyskland, men produceres også i Sydafrika, USA og Australien.

En kold og tør hvidvin er en god aperitif inden måltidet, og de passer også godt til skalddyr og fisk – eller til ost og dessert, hvis der er tale om en sød hvidvin. Hvidvin kan også være godt til fjerkræ, men her afhænger det også af tilbehøret. Man kan dog bruge tommelfingerreglen: lys vin til lys sovs.

Rosévin

Rosévin får sin lyserøde farve ved at det røde druers skind har været med i væsken under produktionen. Jo længere skindet har været med, jo mere ”rød” er vinen. Rosévin kan produceres i hele verden og på næsten alle slags druer. Den bliver dog primært produceret i Frankrig, Spanien og Italien.

Rosévin er en mellemting mellem rød- og hvidvin, og den passer derfor perfekt til rigtig meget forskellig mad.

Vil du gerne prøve en ny lækker vin? Tag et kig hos Modavi og find din nye yndlingsvin her.

EFTERLAD ET SVAR