Hvis det ikke er ens eget valg, er det aldrig sjovt pludselig at stå uden arbejde. Hvert år er der mange tusinde danskere, der mister deres arbejde af den eller anden grund. En meget stor del af dem er medlem af en a-kasse og kan således se frem til at modtage dagpenge, mens de går ledige. Der er dog også en stadig stigende del, der tegner lønsikring enten gennem deres a-akasse eller privat gennem forsikringsselskaber.

Stor forskel på det udbetalte

Hvis man modtager dagpenge, er den højeste sats man kan modtage lidt over 18.000 kroner. Dette er naturligvis mange penge at modtage, men går man fra en lønindtægt, der er dobbelt så høj, giver det sig selv, at det kan være meget hårdt for husholdningen.

Det er nok også derfor at man ser en stor stigning i antallet af personer, der tegner en lønsikring, især i den del af befolkning der tjener på den gode side af 30.000. Alt efter hvor meget man er villig til at betale om måneden, kan man nemlig dække en meget stor del af sin løn med en lønsikring. Du kan læse mere om reglerne for lønsikring her.

Tjener man eksempelvis 36.000 kroner om måneden, vil man med en lønsikring kunne sikre dig omkring 28.000 kroner om måneden, hvilket altså er godt 10.000 kroner mere end man kan få i dagpenge. Jo højere en indtægt man har, jo større er forskellen mellem indtægten og dagpenge naturligvis også. Jo højere ens løn er, jo dyrere er det naturligvis også at forsikre sig.

Der er dog den forskel på dagpenge og lønsikring, at man maksimalt kan modtage lønsikring i op til et år, hvor perioden på dagpenge kan være det dobbelte.

EFTERLAD ET SVAR