Er det tid til, at du skal flytte hjemmefra for allerførste gang? Det er noget mange glæder sig til, men man kan godt blive lidt overvældet de første par uger. Denne guide er til dig, der har brug for tips til, hvordan man hurtigt kommer godt til rette, når man er flyttet væk fra forældrene.

Ting at få styr på første uge

Det er meget forskelligt, hvor involverede ens forældre er efter flytningen. Hvis man er flyttet meget langt væk hjemmefra, kan det være lidt svært for dem at komme forbi og hjælpe med at bestille netværk eller hænger lamper op. Hvis det er tilfældet, så lærer man at gøre mange af de ting selv. Det kan også være en fordel på længere sigt at kunne være selvstændig – men man kan selvfølgelig altid ringe og spørge om hjælp eller søge svar på internettet.

Tjekliste med ting, der kan være gode at få styr på den første uge:

  1. Lys: Det bliver meget mørkt om aftenen, hvis man ikke har nogle lamper i lejligheden. Mange steder skal man selv ud at finde lamper, og det kan anbefales at gøres første uge, så man ikke skal bo i mørke. Elektriker kan være en god hjælp, når man skal sætte dem op, særligt hvis man ikke lige har en forælder, der kan svinge forbi og hjælpe med det.

  2. Aconto: Hvor meget dækker aconto over? Nogle steder dækker det både over varme, vand og el, men der er også mange steder, hvor aconto kun er varme og vand. Der skal du selv ud at finde et elselskab, som kan levere el til din adresse.

  3. Internet: Man skal for det meste også selv ud at finde internet. Vælg et selskab der dækker dine behov, og så kommer der en tekniker ud og sætter det op for dig.

EFTERLAD ET SVAR