Har du sommerhus, du gerne vil leje ud? Måske det er noget, du allerede har været i gang med – måske det er noget, du gerne vil prøve af. Det kan være lidt skræmmende at kaste sig ud i. Derfor er det en god idé at samarbejde med et udlejningsbureau, der kan stå for alt det praktiske ved udlejningen. Her er bookinger, nøgler og rengøring noget af det, der bliver sørget for.

Til gengæld er der også forskellige love for beskatning af sommerhuse, der skal følges. Grundlæggende skal lejeindtægterne beskattes. Dog er det sådan, at der er et skattefradrag, når man udlejer gennem et bureau, så de første godt 46000 kroner er skattefrie – så her kan der virkelig være noget at hente på indtjeningen. Hvis I selv lejer jeres hus ud, er det også jer, der skal stå for at indberette til SKAT – men med udlejning gennem bureau vil bureauet stå for den del.

Gør det så let som muligt for jer selv

Et sommerhus skal gerne være et sted, I kan bruge til at få ro og trække jer lidt væk fra hverdagen. Det skal altså ikke være en stressfaktor – men det kan det for nogle godt gå hen at blive, hvis man hele tiden skal stå for at have styr på kalenderen, de besøgende og alle de henvendelser, der måske kommer på sommerhuset. Og så vil I naturligvis også gerne selv have tid til at besøge sommerhuset.

Ved at samarbejde med et udlejningsbureau får I serveret servicen – så I netop kan slappe af i det. I vil naturligvis kunne markere weekender eller uger, hvor I gerne vil have sommerhuset til jeres rådighed og dermed ikke lejer det ud, mens de resterende uger kan administreres og håndteres af udlejningsbureauet. Det gør det hele lidt nemmere for jer at få til at hænge sammen.

EFTERLAD ET SVAR