Hvis du undrer dig over, hvorfor så mange ligesom pludselig låner penge, er du ikke alene. Hvad låner de til? Hvis du også er nysgerrig i at vide, hvad de danskerne låner penge til, så læs videre i denne artikel. Overvejer du desuden selv et lån, vil du også få et par tips med på vejen. Det vigtigste er du finder det bedste lån, hvad end det er traditionelle eller online lån.

Huslån

Den første kategori som danskerne låner penge til, er huslån. Som du nok har set i nyhederne, så er boligmarkedet meget varmt for tiden. Dette er bl.a. fordi at renterne er forholdsvis lave, derfor vil danskerne gerne sætte sine penge i et hus, som de på samme tid kan bo i, og som måske kan blive en god investering hen ad vejen.

Billån

Flere danskere køber også nye biler. Dette er igen bl.a. pga. favorable renter. Dette kombineret med, at Covid-19 relaterede forsinkelser, har givet danskerne meget lange ventetider på deres nye biler.

Kviklån

En anden mulighed, som danskerne benytter i stigende grad, er de såkaldte kvik lån. Kviklån er kendetegnet ved at beløbene er forholdsvis små og renterne er meget høje. Dette er en langt mindre fornuftig lånemulighed end de to overstående. Ikke desto mindre benytter flere danskerne den, formentlig pga. de mange reklamer for netop denne låntype og den hurtige tilgang til pengene.

Overvejer du at låne?

Hvis du selv overvejer at låne penge, skal du være meget varsom. Først skal du spørge dog selv om du overhovedet har behov for et lån? Oftest vil der være alternativer, hvis du udskyder beslutningen med at låne. Husk også at inddrage ÅOP i dine overvejelser, som er med til at overskueliggøre, om din økonomi kan bære til lån. Det er også en god ide at spare med en professionel, f.eks. en revisor.

EFTERLAD ET SVAR