Du vil gerne skabe den røde tråd i indretningen i dit soveværelse og gøre sådan, at den også er tydelig for andre, der indtræder dette rum. Men hvordan gør man dette bedst muligt?

Der er to væsentlige komponenter, som er meget vigtige i jagten på dette; farver og materialer.

Materialer

Her tænker vi på materialerne, som er i de elementer, du har beklædt dit soveværelse med. Det kunne for eksempel være din seng, et skrivebord, dine natborde, diverse siddemøbler eller måske en kommode eller et skab. Det er altid en god idé at have en klar stil i sit brug af materialer. Hermed ikke sagt, at man ikke godt kan blande materialer, men så skal man enten gøre det som et meget bevidst valg, eller sørge for altid at have mindst én genganger, så det store sammenhæng kan ses.

Du tænker måske, at din seng egentlig ikke består af meget andet end madrasser, dyner og puder, så hvordan kan den passe ind i de øvrige materialer? Det kan den gennem sengeben og sengeramme (hvis du har en seng, der måler 180 cm i bredden, skal du ligeledes have en Sengeramme 180).

Materialer, du kan arbejde med, er for eksempel forskellige træsorter, plastik og forskellige typer metal.

Farver

Farverne i dit soveværelse kan for eksempel indgå i billeder, maling, pynt og sengelinned, tæpper og puder. Det er ikke nødvendigt at lave et helt monokromt look, hvor der kun indgår én farve i alt indretningen, men det skal bare være tydeliggjort, at der er tænkt over farvevalget. Det kan du for eksempel gøre ved kun at bruge jordfarver, kolde toner eller meget varme toner. Det kan dog også være et utroligt stilistisk sikkert valg at lave et helt monokromt look, hvor du kun arbejder med en farvetone både på vægge, stoffer og pynt.

EFTERLAD ET SVAR