Bøvler du med at have ondt i tænderne eller tandkødet? Tandpine kan være frygteligt invaliderende og gøre, at du både kan få hovedpine eller generelt føle dig træt. Hvis det er tilfældet, er det nok en god idé at sørge for at tage en tur forbi tandlægen, så du kan finde ud af, hvad tandsmerterne skyldes. En af de mest typiske årsager til tandpine er paradentose.

Paradentose er en form for betændelsestilstand i tandkødet, som gør, at det gør ondt både når du tygger sammen, men i nogle tilfælde faktisk nærmest hele tiden. Her kan du se hvordan en typisk paradentosebehandling foregår. Der vil blive givet antibiotika, og tandkødet vil blive renset. Du kan heldigvis også selv gøre meget præventivt alene ved god mundhygiejne. Du kan danne dig et overblik over de forskellige tandbehandlinger, der findes, lige her.

Tandlægeskræk? Du er ikke alene

Der er mange, der springer besøget hos tandlægen over, fordi de ikke bryder sig om tanken om, at andre skal rode i munden. Det er heller ikke en specielt behagelig oplevelse, men heldigvis er de fleste tandlæger gode til at forklare, hvad der skal ske. Hvis du er tandlægeskræk, kan det være en rigtig god idé lige at informere tandlægen om det på forhånd, så vedkommende ved, at du måske ikke føler dig helt tryg i situationen. Så har I begge et bedre udgangspunkt for behandlingen, hvis alle ved det.

Det er en god idé at tage forbi sin tandlæge som minimum en gang om året til et almindeligt tandeftersyn. Her vil du typisk få lavet en tandrensning og et almindeligt tjek – så hvis der er noget, der er ved at opstå, kan I nå at fange det i opløbet. Det er noget behageligere at kunne tage det på forkant, og så er det typisk også noget billigere end andre tandbehandlinger.

EFTERLAD ET SVAR