Soveværelset er et af de rum, som vi bruger absolut længst tid i, når vi er er hjemme, og det sker simpelthen af den grund, at vi selvfølgelig sover i mange timer hver nat. Derfor er det også ekstremt vigtigt, at der er et godt indeklima i soveværelset, og at man føler sig komfortabel tilpas i soveværelset. Det gælder altså om at skabe et rum, der er hyggeligt at være i, og som opfordrer til afslapning.

Det kan virke som en stor opgave at skabe et bedre soveværelsesmiljø, men i virkeligheden kan man gøre meget uden at skulle ofre alverden i forhold til tid og penge. Det gælder i bund og grund om at overveje grundigt, hvad der kan gøres bedre, og se på de små detaljer. Her er der samlet nogle gode råd, som kan give inspiration til nemt og hurtigt at skabe et bedre soveværelsesmiljø.

Daglig udluftning gør indeklimaet godt

En af de nemmeste ting, som man kan gøre, når soveværelsesmiljøet skal forbedres, er at få luftet ordentligt ud i rummet. Man opholder sig i mange timer ad gangen i soveværelset, og det betyder, at et godt indeklima er nødvendigt. På denne måde undgår man fx hovedpine og andre ubehageligheder, som er forbundet med et dårligt indeklima.

Det kan være så simpelt, at man lige sørger for at få luftet ud 10 minutter før, at man går i seng, og 10 minutter efter, at man er stået op. På den måde får man tilført frisk og iltrig luft, hvilket får soveværelset til at mærkes indbydende at være i.

Indret et komfortabelt soveværelse med løse tæpper

Når man ønsker at give sit soveværelse en lille makeover og forbedre indeklimaet, så er det en god ide at overveje de møbler og den pynt, som man har i værelset. Det kan nemlig gøre meget for både helhedsindtrykket, komforten og lydniveauet i rummet. Benytter man sig af løse tæpper, så er man godt på vej til at skabe et komfortabelt rum, som er behageligt at opholde sig i. Det gælder især, hvis ens soveværelse ellers har trægulve, som kan være både hårde og kolde at træde ud på om morgenen. Dette kan et flot løst tæppe være med til at lave om på.

Samtidig kan man med løse tæpper få introduceret en del varme, personlighed og hygge til soveværelset, fordi man netop kan få løse tæpper i et væld af varme. Varme nuancer såsom brunlige og rødlige farver er især populære, fordi de tilføjer varme gennem farverne til rummet.

Løse tæpper kan ligeledes hjælpe med at dæmpe lydniveauet, fordi tæppets materialer hjælper med at absorbere lyden i rummet, og det kan være en fordel i soveværelset. Her er det nemlig især vigtigt med et roligt rum, hvor lyde ikke transporteres gennem rummet.

Sørg for et ryddeligt soveværelse med god opbevaringsplads

Soveværelset er et af de rum, som vi trækker os tilbage til for at slappe af og falde i søvn, og det kan sætte nogle krav til indretningen af rummet. Det kan fx have stor betydning for oplevelsen af rummet, hvorvidt rummet er ryddeligt, eller om der flyder med ting og sager på overflader og i hjørnerne af rummet.

Det er dog ofte i soveværelset, at man får smidt alle de ting ind, som man ellers ikke lige ved, hvad man skal gøre af. Derfor er det vigtigt at få etableret godt med opbevaringsplads i rummet. Det kan man gøre med fx sengeborde, kasser under sengen, store garderobeskabe og lignende.

Dæmp lyset og giv øjnene en pause

Udover at fysisk rod i rummet kan skabe mental rod, så gælder det også om at tænke over rummets atmosfære. Denne skabes især af det lys, som der er i rummet, og derfor er det vigtigt at tænke over de forskellige lyskilder i rummet.

I soveværelset er det en fordel med få lyskilder, som udsender relativt dæmpet lys, der er behageligt for øjnene. Der må altså gerne være lidt skygger i krogene rundt om i soveværelset. Det er selvfølgelig stadig vigtigt med en læselampe eller lignende ved sengen.

EFTERLAD ET SVAR