Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Forrige år var der en større stigning i antallet af motorcykelulykker, hvilket desværre ikke har været et enkeltstående tilfælde. Der har nemlig i flere år været en kedelig tendens til at flere kommer til skade, når de kører på de to-hjulede maskiner.

Fart dræber

En større undersøgelse der blevet lavet, viste at i hele 8 ud af 10 tilfælde, var det på grund af for høj fart, eller at der i hvert fald har været for høj fart involveret. Det er derfor bestemt ikke uden grund, at Rådet for Sikker Trafik opfordrer alle motorcyklister til at slippe gashåndtaget lidt, og samtidig opfordrer billister til at være mere opmærksomme på dem.

Udover farten har en af de gennemgående ting omkring ulykkerne været, at der har været biler eller lastbilder involveret, og at motorcyklisterne ganske enkelt er blevet overset i trafikken, hvilket har været skyld i ulykken.

Som motorcyklist er derfor flere ting man kan gøre, for at undgå disse ulykker. For det første skal man naturligvis overholde færdselsloven og ikke kører af sted med alt for høj fart. Derudover skal man holde ekstra godt øje med billister og lastbilchauffører og være sikker på, at de har set en.

Endelig er det også en god ide at have udstyr på med farver og reflekser der gør, at man bliver mere synlig i trafikken, ligesom det er tilfældet med cyklister. Som du kan se her, findes der masser af hjelme, der er lettere at se, end en helt sort.

En anden ting som Rådet for Sikker Trafik råder motorcyklister til, er at være sikre på at deres færdigheder er i orden. Langt de fleste kører kun på motorcykel om sommeren og der er mange, der kører meget sjældent. Derfor kan man godt komme lidt ud af formen på kværnen. Det kan derfor være en rigtig god ide at tage et køreteknisk kursus hvis man føler sig lidt rusten – det tager ikke mange timer, og kan redde liv.

EFTERLAD ET SVAR