Der er nok ikke mange, der er i tvivl om, at vi i den grad stadig er i covid-19’s magt. De ting vi kan foretage os er stadig meget stærkt begrænset. Både ting som at forsamle os i større, spise ude, tage i byen og ikke mindst at rejse er ting som mange af os savner meget. Hvornår det kommer til at ske igen vides endnu ikke, men da flere og flere lande udenfor vores grænser lukker mere og mere ned for tiden, er det ikke noget der er lige om hjørnet.

Grund til optimisme

Inden for de senere uger er der kommet flere nyheder omkring vacciner, der bør give god grund til optimisme. Både amerikanske Pfizer og Moderna har vacciner, der hvis alt går efter planen kan begynde at komme i brug inden for ganske få måneder. Det betyder naturligvis ikke, at corona er væk på samme tid, da der vil gå mange måneder eller endda år, før det er så udbredt, at vi ikke behøver bekymre os. Alligevel har det givet en masse optimisme at vi nu så småt begynder at kunne se begyndelsen på enden af corona.

Rejser bliver mulige igen

Blandt dem der oplever denne optimisme er rejseselskaberne, der i den grad må siges at være blandt dem, der har været absolut hårdest ramt af denne krise. Der er nok ikke nogen der forventer, at de skal ud og rejse til vinter, eller i foråret. Men når det begynder at nærme sig sommer, kan man sagtens forestille sig, at der begynder at blive lukket op, og at vaccinationerne er begyndt at komme lidt bredere ud.

Alligevel kan der nok være mange, der er bange for at bestille en rejse alene på grund af utrygheden og uvistheden om hvad fremtiden bringer. Africa Tours, der arrangerer safari rejser har kommet dette i forkøbet og har indført en tryghedsgaranti, hvilket betyder, at man får sine penge igen senest 28 dage før man skulle have været afsted, hvis en rejse bliver frarådet. Mange kom i klemme på grund af dette i år hos diverse flyselskaber, og mange venter stadig på penge retur fra flybilletter, de ikke har kunne bruge.

EFTERLAD ET SVAR