Hvis du har et barn, der for nyligt er blevet diagnosticeret med en form for autisme, kan det godt virke til, at hele hverdagen bliver vendt fuldstændig på hovedet – og det gør den jo også på en måde. På den anden side er barnet præcis det samme, og I har som forældre nu bare fået en begrundelse for, hvorfor barnet måske afviger lidt fra, hvad I har hørt fra andre forældre. Nu bliver det dog også nemmere for jer at forstå og hjælpe barnet.

Hvert barn på autismespektrummet er ikke ens

Selvom dit barn har fået en autismediagnose, betyder det ikke, at der er en håndbog for, hvordan dit barn opfører sig, og hvordan du bedst kan hjælpe det. Børn er stadig forskellige, og derfor gælder det om at lære præcis dit barn at kende, især på de områder hvor det nogle gange kan være svært at være forældre. Det det fungerer for et andet barn på spektrummet, vil altså ikke nødvendigvis fungere for jeres.

Sansestimulerende produkter kan være gavnlige

Nogle børn på spektrummet kan godt have det svært med de mange stimuli fra omverdenen, og overstimulation er især et problem, der ofte ses med disse børn. Sansestimulerende produkter fra f.eks. spektrumshop.dk kan være med til at sørge for, at barnet selv har kontrol over sanserne, og ikke på samme måde bliver overstimuleret.

Tålmodighed er et af de vigtigste værktøjer

Du har nok allerede opdaget det inden udredelsen, men det er også vigtigt bagefter – der er tit brug for at være enormt tålmodig, når det kommer til børn på spektrummet. Tilsyneladende små ting kan have en enorm påvirkning på deres humør, mens de også kan have brug for at få tingene forklaret flere gange og mere visuelt, før det giver mening. Tålmodighed er altså en meget vigtig ting at træne, også for dit barns skyld.

EFTERLAD ET SVAR