Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Kontoret er vigtigste miljø på hele arbejdspladsen. Det er nemlig på kontoret, at der dagligt bruges mange timer med både små og store opgaver i fællesskab og individuelt. Det er derfor vigtigt at kontoret er indrettet på en sådan måde at det understøtter alle arbejdsprocesser. Kontoret bør altså danne en funktionel og inspirerende ramme, så der er plads til både effektivt arbejde og kreative tanker. Vi har her fokus på 4 ting, du bør have i fokus på i kontorindretningen for at skabe et kontor, hvor alle føler sig hjemme og klar til at arbejde.

Skrivebordet som base

Skrivebordet er basen for langt de fleste arbejdsopgaver, og det er derfor vigtigt at prioritere et skrivebord, hvor der er god plads til de mangeartede opgaver og alt, hvad man har brug for i løbet af en arbejdsuge. Derudover skal der selvfølgelig også inddrages fysisk velvære i tankerne. Ifølge Arbejdstilsynet bør der være mulighed for variation som f.eks. med et hæve-sænkebord. Det kan også være en god idé at indtænke samarbejde, når der foregår en del arbejde på kryds og tværs – enten i form af grupperum eller måske endda dobbeltborde.

Komfortabel kontorstol

Der bruges som nævnt mange timer bag skrivebordet – og det er nok ikke til at komme udenom at langt de fleste timer bruges i kontorstolen. Det bør derfor være en topprioritet at finde en kontorstol, der passer til de enkelte medarbejderes behov. Der er måske nogle, der foretrækker en kontorstol med armlæn eller en fuldpolstret kontorstol. Det er her en god idé at finde en kontorstol, som besidder mange kvaliteter på samme tid og kan tilpasses efter medarbejdernes behov helt ned til mindste detalje.

Dekorativ opbevaring

Når man arbejder på et kontor, kan der hurtigt komme til at se rodet ud med bl.a. elektronik, papir og meget andet. Derfor er kontoropbevaring også en essentiel del af kontorindretningen. Der findes et hav af forskellige muligheder, alt efter behovet, som f.eks. åbne reoler, skuffer og skabe. Der er derfor masser af muligheder for at pifte kontoret op med en løsning, der ikke kun er funktionel, men også er dekorativ. Opbevaring behøver nemlig ikke være kedelig. Det kan og bør i høj grad bruges til at skabe rum og hyggekroge rundt omkring på kontoret.

Fællesskab

Indretningen har naturligvis stor betydning for arbejdsmiljøet, og det er derfor en god idé at indtænke måder, hvorpå man kan forbedre arbejdsmiljøet. Det kan man f.eks. gøre ved at prioritere fællesskabet og indrette f.eks. loungeområder mellem kontorøerne, så der bliver plads til at mødes i pauser. Det kan også være en god idé at lege med forskellige materialer, farver og former for at skabe et behageligt og afslappende arbejdsmiljø.

Der er altså mange ting, man skal have med i overvejelserne, når man skal indrette et kontor ordentligt – og det er langt de fleste, der har tid eller overskud til dette. Det kan derfor være en god idé at alliere sig med Haubjerg Indretning, som er eksperter i kontorindretning. Du kan læse mere om Haubjerg Indretning her: https://www.haubjerg.dk/.

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR