Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du har afsluttet din folkeskole og hvad skal der ske nu? Måske har du trængt til en pause, og tager derfor et sabbatår hvor du har store planer om at rejse verdenen rundt. Eller så har du lyttet til dine forældre og søgt ind på gymnasiet, og dermed begynder din videns indsamling. For der er en hel masse viden du skal have styr på inden du vælger hvilket gymnasium der er det rigtige for dig.

Følgende er vigtig viden når du skal vælge dit kommende gymnasium:

  • Geografisk placering
  • Hvilke studieretninger der udbydes
  • Hvor lang tid det varer
  • Hvor mange eksamener
  • Hvor mange timer de forventer du bruger på lektier osv.
Research er key

Der findes et hav af gymnasier og de har alle forskellige studieretninger og fokus, derfor er det vigtigt du undersøger hvad der tilbydes og ikke mindst hvilke krav der er på den enkelte retning. Hvis du søger ind på kvote 1 er det din karakter der er den vigtigste faktor, og det er dit gennemsnit der er adgangsgivende for optagelse. Søger du ind via kvote 2 er det mere din baggrund der bliver undersøgt, her svinger kravene fra de forskellige gymnasier meget. Uddannelsesparathed er også essentiel for at du er dømt parat til at fuldføre en længere uddannelse. Stx og hf har forskellige adgangskrav for at du kan starte på uddannelsen:

Stx-adgangskrav: søge rettidigt, haft undervisning i 2 fremmedsprog, bestået folkeskolens afgangsprøve og have bestået med mindst 3,0 til eksamen.

Hf-adgangskrav: søge rettidigt, haft undervisning i 2 fremmedsprog, bestået folkeskolens afgangsprøve og have et gennemsnit på 4 i prøverne.

Klædt godt på til fremtiden

Med en gymnasiet uddannelse er du sikret en grunduddannelse der klæder dig godt på til fremtidige karrieremuligheder, mange reklamere også for den ved at sige det er en god uddannelse at falde tilbage på – det har dine forældre helt sikkert sagt! Og det har de ret i, den gymnasiale uddannelse er et fint sted at starte fordi den er så almen dannende.

Der er mange der ender med at tage en universitetsuddannelse efter at have færdiggjort en stx-uddannelse, hvorimod der er væsentligt færre der tager en universitetsuddannelse efter et endt hf-forløb – de tager derimod oftere en professionsbachelor.

Adgangskrav på Nørresundby gymnasium

På Nørresundby gymnasium er der en række krav som skal opfyldes for at blive optaget, disse er som tidligere beskrevet: vurderet uddannelsesparat, bestået folkeskolens afgangseksamen, have modtaget undervisning i 2 fremmedsprog og ansøge rettidigt. Se adgangskravene til Nørresundby stx her og hf her.

Derudover er der specifikke krav til fag som du skal have haft i folkeskolen for at kunne blive optaget på de forskellige studieretninger. Det er derfor vigtigt du grundigt undersøger hvilke krav der er til dig og den studieretning du interesserer dig for.

EFTERLAD ET SVAR