Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hjemmearbejde var uvant for de fleste, lige indtil coronaudbruddet i marts sendte flere hundredtusinde danskere hjem for at arbejde ved spisebordet. Alle dem, der kunne arbejde via computer og telefon hjemmefra, skulle nu indfinde sig i en ny virkelighed uden fysiske kolleger. Det blev også et farvel til kontorets fornødenheder såsom frokostordning, hæve sænkeborde og gode kontorstole.

Danskere har fået smag for hjemmekontoret

Ikke desto mindre har tiden med hjemmekontor ikke skræmt danskerne fra at arbejde hjemme. Faktisk har danskerne fået smag for mere. En undersøgelse viser, at mere end hver tredje beskæftigede dansker gerne vil arbejde mere hjemmefra end før. Hver fjerde svarer således, at de ønsker at arbejde hjemme to eller flere dage om ugen. Rundspørgen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danskere i såvel privat som offentlig beskæftigelse foretaget af Voxmeter for Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Indretningen af hjemmekontor er vigtigt

Hvis medarbejderne fortsat ønsker at arbejde hjemme, bør man dog kigge på indretningen af arbejdspladsen hjemme i privaten. For selvom en bærbar computer ved et spisebord fungerer rent praktisk, så er det en anden snak, når det kommer til det fysiske arbejdmiljø. Otte timers stillesiddende arbejde ved en PC på en køkkenstol er ikke godt for kroppen. Det kan resultere i slid, spændinger og hovedpine for den enkelte. Under corona-nedlukningen var der tale om force majeure. Men ser man bort fra denne, så har vi arbejdsmiljøloven, der foreskriver en række krav til hjemmearbejdspladsen.

Sådan kan du få komfort på hjemmearbejdspladsen

Arbejdsmiljøloven har bl.a. krav til, at kontorstolen skal kunne indstilles, og at arbejdspladsen kan justeres til en korrekt arbejdstilling. Det kunne bl.a. omfatte et hæve sænkebord, så medarbejderen kan variere sin stilling. Hos kontormoebler.dk er det muligt at købe hæve sænkebord og kontorstol som et skattefrit personalegode ud af medarbejdernes bruttoløn. Denne aftale sker i et samspil mellem arbejdsgiver, medarbejder og kontormoebler.dk. Det er en fremragende løsning på en medarbejders ønske om at arbejde mere hjemmefra samtidig med, at man passer på medarbejderens fysik.

EFTERLAD ET SVAR