Der er ingen tvivl om at klimaet og miljøet fylder rigtig meget i medierne. Der findes ikke mange virksomheder og brancher, der ikke på den ene eller anden måde forsøger sig med grønne tiltag af den ene eller anden slags. En af de brancher som man ikke nødvendigvis forbinder så meget med miljø og klimavenlighed er den tunge industri som eksempelvis asfaltering. Ikke desto mindre så er det netop i disse brancher, at der arbejdes meget med miljøet.

Colas der udlægger og producerer asfalt, er også blandt dem der udvikler nye metoder og teknikker til at sørge for at deres produkt bliver så grønt som muligt. En af de ting de tilbyder er klimavenlig asfalt. Sammen med vejdirektoratet har de gennem knapt 10 år udviklet en asfalt der er langt mere klimavenlig, end det tidligere har været. Dette er til gavn og glæde for miljøet og ikke mindst økonomien for de billister, der skal køre på den.

Hvad er klimavenlig asfalt?

Det helt store spørgsmål er naturligvis, hvad klimavenlig asfalt er. Det er i alt sin enkelthed et ekstra slidlag, der kommer ovenpå asfalten. Dette gør at bilerne ganske enkelt kører længere på literen da rullemodstanden er lavere end på almindelig asfalt. Så bilerne udleder mindre CO2, bilejerne bruger mindre brændstof og oveni det hele, så larmer bilerne også mindre, når de kører.

Asfalten bliver lagt ud på forskellige strækninger rundt om i landet, og det er stadig nyt og eksperimenterende. Det er dog planen at det skal være langt mere udstrakt, end det er på nuværende tidspunkt. Jo mindre bilerne forurener, jo bedre er det naturligvis også. Det er derfor i mere eller mindre alles interesse, at vores veje er så klimavenlige som muligt overalt i landet.

Der er dog mange mange tusinde kilometer veje, så det er ikke noget der kommer til at ske inden for de næste få år, men på sigt vil vejene ligesom meget andet bliver mere klimavenlige.

EFTERLAD ET SVAR