Findes der en bedre følelse end at suse ned ad en bakke med skistavene i hånden, mens man betragter det smukke hvide landskab, der hastigt glider forbi? Næppe. Der er noget helt særligt over at kunne tilbringe sin ferie på ski og opleve en ganske anden slags natur end den i vi har hjemme i flade, regnfulde Danmark. Danskerne er da også utroligt glade for at tage på skiferie. En undersøgelse publiceret på Danmarks Statistik viser, at ikke mindre end 202.000 danskere rejste på skiferie i vinterferien eller februar 2017. Til sammenligning var der kun 186.000, som drog på solferie i stedet for.

De mest populære destinationer

Når det kommer til skiferier, er der heldigvis mange forskellige steder at vælge imellem, der alle byder på gode og unikke oplevelser. Det mest populære land at rejse til var dog Østrig, der i 2015 lokkede 69.000 danskere til at tage nogle dage i skisportens tegn. Norge og Sverige var dog også pænt besøgte med 55.000 gæster i alt fra Danmark. Der er dog også gode muligheder for at få en fed skioplevelse i lande som Frankrig, Italien og Grønland, der også har haft danske gæster.

Hvad skal man have med på skiferie?

Det er ikke så mærkeligt, hvis du selv skulle blive fristet til at finde vintertøjet frem og tage en skitur. I de kolde men dog sneløse måneder herhjemme er det let at drømme sig væk til snebeklædte bjergtoppe. Der er dog nogle ting, man helst skal have styr på hjemmefra, så man kan komme på ferie så forberedt som muligt. For eksempel er det vigtigt at have tjek på overtøjet, så man ikke kommer til at fryse på skiene. Man kan for eksempel købe nogle pelsjakker, der holder kulden ude, men også ser rigtig flotte ud. Med sådan en skal man nok tiltrække blikke ude på pisterne.

EFTERLAD ET SVAR