Et rekordhøjt antal hotelovernatninger på danske hoteller af danske gæster fastslår i årelang tendens. Vi danskere tage oftere på ferie i Danmark end tidligere. For sjette år i træk stiger antallet af danske gæster på danske overnatningssteder. Det er blevet mere populært et besøge nære rejsemål. Flere og flere dropper den traditionelle udlandsrejse til fordel for at opleve andre dele af Danmark i ferierne. Især er dansk ø-ferie ved at gøre comeback. Hvis der ikke lige er plads i budgettet til en ferie i Danmark, så klik her for at læse mere om hurtig lån.

Flere vil opleve de danske øer

Specielt ø-ferien har fået en renæssance. Med lanceringen af et såkaldt ”ø-pas” er det blevet moderne at besøge nogle af de mange danske øer. Ø-passet giver en oversigt over attraktioner, færgetider, overnatnings- og spisesteder på flere end 30 danske øer. Flere steder og attraktioner beskrevet i ø-passet melder om et større antal besøgende end tidligere.

Trenden med at besøge alle egne af det ganske land gælder alle aldersgrupper. Dog er det specielt blevet moderne blandt unge at besøge det danske ørige. Med udtryk som ”Ødyséen” og ”Camønoen” er det lykkedes at skabe en fortælling om dansk ø-ferie værende et eventyr.

Klippeøen har haft udsolgt

Solskinsøen i Østersøen melder også om et rekordår i forbindelse med antallet af turister. Mange færgeafgange til øen har været udsolgt, og det er uanset om de sejlede fra Danmark, Sverige eller Tyskland. Samlede har færgerne med afgang i svenske Ystad, tyske Sassnitz og Køge fragtet omkring 300.000 besøgende til øen i år. Det er næsten ti procent flere end sidste år. En medvirkende faktor for klippeøens succes kan være, at færgepriserne er omtrent halveret siden september sidste år. Det er sket som følge af en aftale mellem staten og Molslinjen, der driver færgerne til og fra Bornholm.

EFTERLAD ET SVAR