Er du ejer af en virksomhed, der gerne vil hjælpe dine medarbejdere med at skabe den optimale hjemmearbejdsplads? I en periode med nedlukning er det vigtigt, at dine medarbejdere kan udnytte fordelene ved ergonomiske møbler. Ved at investere i møbler gennem en bruttolønsordning, kan du gøre det nemmere at opretholde et sundt arbejdsmiljø for dine ansatte – også i hjemmet.

Fordele ved en bruttolønsordning

En bruttolønsordning gør det muligt for dine ansatte at få en øget mængde personalegoder i bytte for en lønnedgang. Det betyder, at du som arbejdsgiver ikke reelt skal betale for de møbler din medarbejder ville købe gennem en bruttolønsordning på kontormøbler.

Dine ansatte kan derfor investere i møblerne gennem deres bruttoindkomst, så de ikke behøver betale skat af investeringen. På den måde sikrer du, at dine medarbejdere kan arbejde ergonomisk og under sunde forhold, til en billig pris. Bruttolønsordningen forløber over flere måneder, og kræver en skriftlig aftale.

På den måde kan du give dine medarbejdere de ergonomiske forhold det er påkrævet af Arbejdsmiljøloven.

En fordel ved en bruttolønsordning er også, at medarbejderen selv kan vælge de møbler der passer til deres behov.

På nettet kan du læse mere om bruttolønsordning på kontormøbler.

Et ergonomisk arbejdsliv

Når nu mange arbejder hjemme, er det særdeles vigtigt at være opmærksom på de fysiske forhold der gør sig gældende i vores arbejdsdag.

Benytter man de forkerte møbler, kan det føre til skader og ubehag. Kortvarige symptomer såsom muskelspændinger og hovedpine kan være svære at døje med i en arbejdssituation, men der er også risiko for langvarige skader på eksempelvis ryggen. Er arbejdet i forvejen stillesiddende, kan det give risiko for overvægt og diabetes-2.

Særligt det rette bord og den rette kontorstol kan have stor betydning. Et bord der kan hæves og sænkes, gør det muligt at introducere noget variation i den stilling man arbejder i. På den måde lindrer man konsekvenserne ved stillesiddende arbejde.

Man kan kombinere bordet med nogle små strækøvelser i pauserne, så man nemmere kan få gang i blodomløbet og bugt med spændinger.

En god kontorstol er også essentiel for et sundt arbejdsliv af samme grunde. Sørg for, at dine ansatte tager gode pauser fra at kigge på den oplyste skærm.

At prioritere sine medarbejderes helbred er nøglen til at skabe en velfungerende arbejdsplads.

Med en bruttolønsordning på kontormøbler kan du forebygge sygemeldinger og dårlig trivsel hos dine ansatte.

EFTERLAD ET SVAR