Vi lever i teknologiens tidsalder, og de forskellige arbejdsformer bliver i højere grad automatiserede eller gjort lettere ved hjælp af maskiner.

Dette sker ikke kun på diverse arbejdspladser, men også i vores private hverdag. I landbruget høster man ikke længere med leer og hestetrukket vogn, og derhjemme klipper du ikke længere hæk med grensaks og hårdt slid.

Hvis du gør, er det i hvert fald på tide at du stopper nu. Her gennemgår vi nogen af de maskiner, som kan gøre havearbejdet lettere for dig i fremtiden.

De forskellige maskiner

  • Ikke flere håndkraftsgræsslåmaskiner, hvor knivene kører rundt ved hjælp af hjulenes fremgang. Hvis du har en stor have, skal du enten anskaffe dig en havetraktor eller en robot plæneklipper. Og lad os være helt ærlige – medmindre du finder det at slå græs meget terapeutisk, er det nok bedst med en robot plæneklipper. køb robot plæneklipper ved at klikke her

  • En motorsav er altid god at have. Måske fælder du ikke selv døde træer, men du har nok brug for at save grene ned fra tid til anden. Du behøver ikke investere i en kæmpestor motorsav, de fås i mange forskellige størrelser, f.eks. som en stiksav, der er nem at håndtere.

  • Specifikt til at klippe hæk kan du få en hækklipper, som nærmest klarer arbejdet for dig – du skal bare føre klingen, og så får du en jævn og pæn klippet hæk og buske.

  • Med en løvblæser skal du aldrig feje dine fliser og din terrasse igen – du kan blot blæse blade og snavs videre ud i haven, hvor det hører til.

Havearbejde er sundt for sjælen

Frisk luft har alle dage været sundt, og det skal ikke undervurderes, at det stadig er sundt at komme ud og udføre havearbejde, selvom det i højere grad er maskindrevet.

EFTERLAD ET SVAR