Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det moderne landbrug

Det er efterhånden mange år siden, at den gammeldags agrikultur fusionerede med industrisamfundet, hvoraf man begyndte at bruge betegnelsen “Det moderne landbrug”. I dag kategoriseres Danmark, som det vi kalder informationssamfund. Information i form af data er nemlig blevet enormt værdifuldt – og det er med god grund.

Med bedre information, åbner vi nemlig op for flere og bedre muligheder. Det har ændret stort set alle industrier og givet plads til mange nye, og landbruget er ingen undtagelse. Med ny teknologi kan man nemlig anskaffe sig mere viden om ens landbrugs tilstand, og dette er enormt værdifuldt, for det betyder, at man kan pege på problemer, man ikke har kunnet finde før nu.

 

Få overblik over dine marker

Hvis du er landmænd, så ved du, at dine afgrøders sundhedstilstand er altafgørende for en succesfuld høst. Derfor er det en logisk følge, at det er en nødvendighed at have et overblik over sine marker. Men sådan et overblik kan være tidskrævende at få – i hvert fald uden hjælp fra teknologi.

Noget af det, der tidligere har været svært at identificere, er den præcise grund til en dårlig høst. Men sådan behøves det ikke længere at være i dag. Med drone landbrug kan man nemlig, på mest bogstavelig vis, få et overblik over sine marker og deres tilstand.

Droner er nu så udviklede, at de, udover at flyve, kan foretage en planteinspektion af dine afgrøder. Dette gør de gennem sensorer, som aflæser afgrødernes fotosyntese, og som klarlægger eventuelle problemområder. Det kan fx være, at din mark lider under et overset svampeangreb eller mangler næringsstoffer i et bestemt område.

Hvis du har en syg mark, som du ikke er opmærksom på, så er der altid risiko for, at du behandler dine afgrøder uhensigtsmæssigt. Men hvis du er udstyret med information, der kan redde din høst, så kan du også spare penge på fx sprøjtemidler, hvis du bruger det der, hvor der er mest brug for det. Droner har også en række andre fordele for landbruget, de kan fx konvertere udsatte landområder til landbrugsmaskinernes GPS-system, og nogle bruger dem også til sprøjtning af deres marker.

Så hvis du drømmer om at få moderniseret dit landbrug – så er droner det næste skridt på vejen … Eller rettere sagt: i luften.

 

EFTERLAD ET SVAR