Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis der er noget, som mange ikke-rygere kan blive trætte af, udover røg naturligvis, så er der skodder der ligger rundt omkring i gadebilledet. Sammen med affald og hundelorte, er det noget af det, som de fleste ikke bryder sig om at kigge på. I gadebilledet ser man ofte væghængte askebægre som disse, hvor der er rig mulighed for at smide sine skodder i. Lige så ofte ser man god, at der ligger mindst lige så mange skodder rundt omkring den, end der gør i den. Hvis man ikke lige rammer, er det de færreste der bruger tid på at bukke sig for at samle det op og prøve igen.

Engelsk skodforsøg hjælper

Hvis du ikke allerede kender begrebet nudging, så kan du se et helt perfekt eksempel på det her. I England og ikke mindst i London, er der mange rygere og derfor har de også haft mange problemer med skodder, der er blevet smidt på gader og stræder, hvilket naturligvis ikke gavner byen.

Det engelske bureau hubbub lavede en kampagne, hvor man med sit skod kunne sætte et stemme på et tilsyneladende ligegyldigt spørgsmål som, hvem er bedst Ronaldo eller Messi?  hvilket fodboldhold er det bedste Arsenal eller Crystal Palace? bedste tv show The Wire eller Sopranos? Ville du helst rejse til fortiden eller fremtiden? Ting der ikke var relateret til rygning, men som mange nok vil have en holdning til, og gerne ville give deres mening til kende mig.

Hele humlen i kampagnen (som du kan se herunder), var naturligvis, at skodderne skulle ind i hullet til stemmebokse, for at de talte. Pludselig var der en konsekvens ved at ens skod lå på jorden og ikke blandt stemmerne. Alle kunne købe disse skraldespande, og dermed selv bestemme hvilket spørgsmål, der skulle på.

EFTERLAD ET SVAR