Der er få dage, der er så store i ens liv som den dag, hvor man får børn og den dag hvor man bliver gift. Når man står i kirken eller, hvor man nu bliver viet og siger ja til hinanden, er det til døden os skiller og alt det. I den situation er man sandsynligvis overbevist om, at det rent faktisk forholder sig sådan, og man skal være sammen resten at livet. Det er dog langt fra altid, at det også bliver tilfældet. Selvom det lyder lidt dystert, så er der faktisk lige så stor chance for at det ikke vil ende lykkeligt, som at det vi. Næsten halvdelen af ægteskaber ender nemlig i skilsmisser.

Antallet af skilsmisser i 2017 på 15.265 var godt nok et fald på lidt over 10% i forhold til året før, ikke desto mindre er det stadig meget tæt på halvdelen af 31.783, som var antallet af par, der blev viet sidste år.

Tænk på økonomien

Når man er forelsket og står og skal giftes er det de færreste der tænker over, hvordan man nu er stillet, hvis det ikke går som man regner med, og ægteskabet skulle gå itu. Det er de færreste der står og tænker på økonomi  den situation (måske lige udover hvad brylluppet har kostet).

Halvdelen af alle ægteskaber ender i en skilsmisse, men det er kun omkring hver syvende der har indgået en ægtepagt, og der er da heller ikke meget der lyder meget mindre sexet end en ægtepagt. Det kan virke som en meget følelseskold ting, da det er ting man skal lave ud fra den tankegang, at det ikke er sikkert, at man bliver sammen. Ikke desto mindre er det en rigtig god ide, ikke mindst hvis man går ind i ægteskabet på ulige vilkår, hvor den ene bringer en formue af den ene eller anden slags med. Det kan være et firma, en familie arv eller lignende, der ikke er noget, som er tjent i ægteskabet. I sådanne tilfælde kan en ægtepagt være en god ide – du kan læse mere om at oprette en ægtepagt her.

Kvinden er ofte dårligere stillet

Der er dog også mange ægteskaber, hvor manden og kvinden går ind med de samme forudsætninger, men hvor manden ender med at være bedre stillet. Det skyldes i mange tilfælde at manden tjener mener i kvinden i en række år, hvor hun muligvis er på nedsat tid på grund af børn. Her tjener manden flere penge, og betaler derfor også mere ind til pension, og en pension er som udgangspunkt ikke noget der deles ved skilsmisse.

Dette er også noget der er muligt at tage højde for i en eventuel ægtepagt, og det er samtidig noget som flere familieadvokater gerne vil have lavet reglerne om på. Netop fordi kvinden bliver dårligere stillet (eller kan blive dårligere stillet), på grund af børn.

For både mand og kvinde kan det være rart at der er faste aftale rammer for ægteskabet, også hvis det skulle gå galt. På den måde mindsker man også risikoen for at blive uenige, hvis man skulle være blandt dem for forholdet ikke holder.

EFTERLAD ET SVAR