Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi nærmer os med hastige skridt efterårets afslutning og om en måneds tid, er det vinteren der står for døren. Selvom det måske ikke er bidende koldt endnu, så vil de fleste nok være enige om at luften er blevet gevaldig meget koldere, og at de varme måneder i den grad ligger bag os. Det betyder også, at varmeregningen begynder at stige, da vi skal til at bruge mere energi på at varme vores huse op.

Det er altså også i den kommende tid, at der kan være rigtig mange penge at spare ved at have et hus, der holder godt på varmen. Omvendt kan de kommende 4-5 måneder blive rigtig dyre, hvis varmen suser ud gennem vinduer og vægge, der ikke er godt nok isoleret. Det er med andre ord ved at være på høje tid til at tjekke op på, om dit hus er klart til vinteren, hvis du ikke allerede forlængst hat gjort dette.

Få lavet en energi/varmemåling

For at tjekke om hvordan dit hus rent faktisk er, når det kommer til at holde på varmen, så kan du få lavet en energi eller såkaldt varmemåling. Her viser avanceret måleudstyr hvor varmen siver ud fra huset, og viser på den måde, hvor det er du skal gøre noget.

Det mest hyppige problem især i lidt ældre huse, er at det ikke er isoleret godt nok og at væg og loft derfor ikke holder godt nok på varmen. Ved at efterisolere kan man spare mange tusinde kroner, og der er flere måder at gøre dette på.

Et andet hyppigt problem, som igen især er kendetegnet ved ældre huse, er at vinduerne ikke er så tætte som de burde være. Dette kan i mange tilfælde afhjælpet ved at skifte tætningslister (du kan købe dem her). Du kan også nemt lave et lille trick for at se om dine vinduer er tætte, uden at skulle have lavet en varmemåling.

Du kan nemlig ganske enkelt sætte et levende lys hen til vinduet. Hvis lyset blafrer meget, er det et godt tegn på, at der kommer en del luft ind. Hvis der kommer luft ind, kommer der i sagens natur også luft ud, og så er det noget, der skal kigges på.

EFTERLAD ET SVAR