Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du har nok læst om bitcoins indenfor de senere dage, uger eller måneder. Kryptovalutaen der bare bliver ved og ved med at stige. Tilbage i 2009 kostede en bitcoin lige godt 20 øre, da den blev introduceret. I skrivende stund handles en enkelt bitcoin til omkring 17.000 dollars – mere end 100.000 danske kroner. Det siger sig selv, at der er nogen der er blevet styrtende rige på at handle med dem, og det har fået mange lykkeridderne til at kigge nærmere på den virtuelle pengemaskine.

Mange eksperter mener, at bitcoin er en bobbel, der er lige ved at sprænge, og at der er mange, er kommer til at brænde nallerne gevaldigt i jagten på hurtige penge. Omvendt er der mange andre eksperter, der mener at bitcoin har potentiale til at nå omkring 40.000 dollars allerede næste år, hvilket svarer til godt en kvart million kroner pr styk.

Det der er farligt ved bitcoin, er den enorme usikkerhed der er omkring den, da tæppet principielt kan blive revet fuldstændig væk. Hvis der kommer et stort hack eller lignende kan kryptovalutaen gå fra at være et nærmest astronomisk milliardbeløb værd, til at være værdiløs. Det er derfor også noget man skal tænke sig godt om, inden man kaster sig ud i det store investeringseventyr.

Finansieret investering 

Der er mange der i øjeblikket vælger at optage lån for at investere disse penge i bitcoins, fordi de ikke nødvendigvis har fri kapital til at investere, men gerne vil med på bitcoinbølgen. Hvis bitcoins fortsætter deres himmelflugt er der ingen tvivl om, at det sagtens kan betale sig at optage et lån for at investere nogle penge i det, da renterne på lån slet ikke hamler op med de stigninger der er i kryptovalutaen. Du kan se her hvad et lån koster, og selvom renterne kan være høje, så er det intet mod de 1400% som bitcoins er steget med alene i år.

Invester aldrig mere end du har råd til at miste

Det er dog en meget farlig tendens, at nogen vælger at gældsætte sig i en forhåbning om at kunne tjene styrtende på noget der er så risikobetonet som bitcoins. Har du råd til at investere nogle penge, skal du også have råd til at miste dem.

EFTERLAD ET SVAR