Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et nyt forskningsprojekt fra OUH slår overraskende fast, at de fleste færdselsuheld for motorcykelister er eneulykker, og selvom forskningen er baseret på fynske data, så gør det sig formentlig gældende i hele landet.

På det centrale sygehus i Odense – Odense universitets hospital – har man rapporteret for hver eneste motorcykelulykke fra 2010 og frem til og med sidste år, og konklusionen er klar efter at have gennemgået de mange ulykke. OUH fremlægger via deres Ulykkes Analyse Gruppe nemlig nu tal for, at langt de fleste motorcykeluheld er eneulykker, som ofte forårsages af for høj fart. Tallene er både for skadestuer i Odense og Svendborg.

Størstedelen er soloulykker

De seneste seks er hele 887 fynske patienter kommet til OUH’s skadestuer som følge af en motorcykelulykke, og det er hele 509 af disse tilskadekommende, som altså var væltet uden at andre trafikanter havde været involveret. De 292 resterende uheldige motorcykelbilister var derimod i kontakt med en modpart, som enten var i bil eller varevogn.

Så selvom man skulle tro at med- og modtrafikanter ville være den største trussel mod motorcykelister, så er det ofte dem selv og deres kærlighed for fart og høje hastigheder, der skader dem. Og det er både i forhold til store og små ulykker, at dette er tilfældet.

Fyn er unik for motorcyklister

Hos Rådet for Sikker Trafik siger Dokumentationschef Jesper Sølund, at Fyn er særlig terræn for motorcyklister.

– Fyn er  kendt for sine yderst smukke og snoede veje, mens der går mere ligeud i Vestjylland. Så motorcyklisterne på Fyn bør nok lade være med at dreje gashåndtaget i bud og så i stedet nyde den flotte natur, de kører igennem. Lavere hastigheder hjælper med at forebygge eneulykker, siger Jesper Sølund.

Allerede nu kan man slå kedelig rekord for 2017, hvor rekordmange mister motorcykelkørekort for ikke at kunne overholde fartbegrænsningerne på de danske veje, ligesom nye tal fra Vejdirektoratet viser, at antallet af dræbte motorcyklister i trafikken sidste år steg med 37 procent.

 

EFTERLAD ET SVAR