Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

April måned er den absolutte højsæson for arbejdsulykker og faldulykker i haven. Intet andet tidspunkt på året har så intens en kurve for antallet af hospitalsbesøg og skadestuevisit som nu. Men der er heldigvis forholdsregler, du kan tage dig for at undgå at blive en del af statistikken. Vær opmærksom på arbejdet med havens redskaber og undgå ulykker.

Hækkeklipperen kræver præcision

Det er ikke kun det visuelle udtryk ved klip af hækken, der kræver præcision. Det er også arbejdet med værktøjet, som kræver en særlig indsats fra den udførende part. Sikkerheden skal være helt i top, og her er arbejdsstillingen vigtig for både ryg og sikkerhed. Da man svajer meget fra side til side, laver man bevægelser med ryggen, som hurtigt giver træthed, og det er derfor vigtigt, at arbejdspositionen er korrekt, så man står fast og holder balancen hele vejen igennem. Igen har de gode folk hos Bolius.dk været leveringsdygtige med en gode videointroduktion.

Få styr på stigen

I følge Bolius.dk er den største synder ud af de knap 8.000 ulykker der sker i haven i løbet af april, stigen. Og det er ikke bare fald fra stigen der går galt, det er også brækkede lemmer og forstuvede hænder og ankler. Arbejdet på en stige bliver meget mere sikkert, hvis man følger få ganske simple råd. Vi har samlet disse i en video nedenfor.

Trampolinen er de unges synder

Mens manden i huset skal passe gevaldigt på arbejdet med stige, så skal familiens yngre medlemmer passe gevaldigt på deres leg på familiens trampolin i haven. Hvert år kommer 7.000 børn til skade ved leg på alle former for trampoliner. Der er tale om brækkede lemmer, tandskader og mange hjernerystelser.

Hos DGI opfordrer man til, at ejere af trampoliner i haven gåes igennem grundigt, inden de i april tages i brug igen. Rustne fjedre, ujævnt underlag, slidte duge hvor børnene falder igennem og kantpuder, som ikke længere sidder fast er blot nogle af de årsager, der er til de mange ulykker.

EFTERLAD ET SVAR