Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er langt fra alle danskere, der har været vild med det danske sommervejr, der blev historisk ved at der kun kom en sommerdag i juli (hvor temperaturen kom over 25 grader), og at der ikke kom en eneste dag over 27 grader, hvilket ikke er sket i den tid der er blevet registreret vejr, hvilket går tilbage til 1874. Så hvis nogen mener at somrene var bedre engang, så er der måske rent faktisk noget om snakken.

Rejsebranchen brokker sig ikke

Der er derfor også (med rette), mange danskere der har gået og brokket sig over vejret, men der er også nogen, der ikke er så kede af, at vejret har været til den kedelige side, og det er rejsebranchen. Sidste år kunne rejsebranchen som helhed præstere et overskud på 464 millioner kroner, hvilket er en fordobling på et par år, og et rekordstort overskud.

I følge Lars Thykier, der er generalsekretær i Danmarks Rejsebureau, skyldes det ikke mindst, at der er mange der har flere penge mellem hænderne, og der er mange af de penge der bliver brugt på oplevelser og lignende. Han udtaler, at pengene generelt lader til at sidde lidt løsere på forbrugerne i øjeblikket. Charterrejser bærer en stor del af fremgangen, da der er flere der tager på mere end en ferie om året, men det skyldes i høj grad også, at der er flere der tager til mere eksotiske og fjerne destinationer som Thailand, Australien, USA, Bali osv.

Da vi i skrivende stund kun har september stående i kalenderen er tallene for 2017 naturligvis endnu ikke blevet gjort op for hele året. Den kolde danske sommer har dog næppe fået os til at rejse mindre, og der er meget der tyder på at rejsebranchen går ind i et meget travl efterår, hvor mange familier vil kigge sydpå i jagten på at få bare lidt sol i dette år.

Der er i hvert fald meget der tyder på, at der er godt med travlhed i branchen, da en hurtig undersøgelse viser, at der allerede er rigtig mange udsolgte afgange til populære destinationer som de kanariske øer, Kreta, Mallorca og lignende.

EFTERLAD ET SVAR