Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi er efterhånden godt inde i januar, hvilket betyder, at den absolut højsæson for skiferier er lige om hjørnet. I løbet af de kommende par måneder er der flere hundrede tusinde danskere, der tager på skiferie nordpå eller sydpå. For langt de fleste betyder det, at man efter en uges tid kommer hjem med en masse gode og sjove oplevelser. For mange betyder det dog også, at man kommer hjem med en skade.

De hyppigste skader

Når man står med høj fart ned af en bakke siger det sig selv, at der er mange ting der kan gå galt, og mange måder man kan komme til skade på. En af de hyppigste former for skader der opstår, er knæskader, da man meget nemt kan få nogle vrid i kroppen. Der er også mange der forstuver eller brækker arme og og ben. Alt sammen noget der er smertefuldt og yderst ubehageligt, dog ikke livstruede.

Pas på hovedet

Der er også mange, der rammes af hovedskader, hvilket naturligvis kan være langt farligere. Det er ikke en lov, men alle bør naturligvis benytte skihjelme som disse, uanset hvor dygtig man end måtte være, kan der komme styrt. Uden hjelm kan det være livsfarligt at begive sig ud på pisterne. Selvom man bruger en hjelm skal man naturligvis være meget varsom, og aldrig handle overilet. Mange ulykker på ski er soloulykker, men en stor del af ulykkerne skyldes andre, der kører ind i en, og dette kan være svært at gardere sig mod, uanset hvor erfaren man måtte være.

Sådan undgår du skader

En af de typiske skader er som nævnt skader der skyldes vrid i knæ og lignende. Ved at indstille bindingerne rigtigt nedsætter man risikoen. Hvis de ikke er indstilles korrekt bliver skiene siddende på, efter man falder, og så er det man får vrid i kroppen.

Derudover handler det om, at man skal stå på ski med hoved på, og ikke hovedet under armen. Selvom man er god, skal man tænke på, at alle ikke nødvendigvis er på samme niveau og at det stadig kan gå galt selvom det er 25. gang, man er på ski. Derudover kan det ikke understreges nok, at skihjelm er et absolut must.

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR