Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du er ejer af et sommerhus, så kender du sikkert til bekymringen om vinteren, hvor man gerne vil holde sommerhuset lunt, så der ikke går fugt og skimmelsvamp i elementerne. Det er meget svært at holde sommerhuset varmt med brændeovn, da denne hele tiden skal tændes op og holdes i gang, og et oliefyr er dyrt, og er samtidig ikke særlig godt for klimaet. Du kan naturligvis bruge en elradiator som denne, der fungerer godt i mindre huse, men kan være en meget dyr måde. Så hvad skal man så gøre, for at holde sommerhuset lunt, uden at skulle brug alt for mange penge eller tid – når man ikke er der i længere perioder. Svaret er naturligvis en luft til luft varmepumpe.

Hvordan fungerer en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe består af to pumper, som er forbundet til hinanden og står/hænger henholdsvis udenfor huset og inden for i huset. Pumpen udenfor suger luften ind, og lager det i et kammer, hvor i luften opvarmes, for så at blive pumpet ud i igen af den anden pumpe – som dermed pumper varmt luft ud i rummet. På en varmepumpe er det muligt at indstille hvilken temperatur du gerne vil have i rummet. Nogle varmepumper kan findes til din smartphone, så du nemt kan kontrollere din varme pumpe på afstand, og dermed ikke skal være inde i sommerhuset, hvis du vil tænde, slukker eller stille på temperaturen.

Et godt alternativ ift. klimaet

I og med at du sparer på varmeforbruget, vil du med garanti også se en mindre varmeregning, når du begynder at bruge din luft til luft varmepumpe. I og med at du konvertere en naturlig ressource som luft, til at varme dit hjem op med, letter du også markant på dit klima aftryk, og spare på rigtig mange klimaskadende alternativer – ved at opvarme dit hjem på denne måde. Det anbefales når du ikke befinder dig i sommerhuset i en længere periode, at du sætter varmepumpen på 10 graders funktionen, som er en slags vedligeholdelsesvarme som ikke sætter din varmeomkostninger over kurs.

EFTERLAD ET SVAR