Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Uro i benene kaldes også for restless legs syndrome, og det er en neurologisk lidelse, der kan give ubehag og smerter i benene, hvorfor du får en trang til at bevæge dem. Denne tilstand forværres, når du er inaktiv, eller om natten når du sover.

Midlertidig lindring af symptomerne

Når du bøjer benene, kan du få lindring for smerterne. Det samme kan du opnå, hvis ud strækker benet. Lindringen er dog udelukkende midlertidig, hvorfor den vil vende tilbage, så snart du stopper med at bevæge benet.

Der er mange stadier af tilstanden, men typisk vil symptomerne opstå tidligt på dagen, hvor den efterfølgende intensiveres og bliver maksimal, når du skal sove om natten. Herudover kan symptomerne brede sig til armene også, hvorfor du vil få trang til at bøje og strække dem også for at lindre symptomerne.

Sådan behandler du uro i benene

Uro i benene kan føre til nedsat livskvalitet, ligesom din søvn kan blive påvirket, så du bliver træt om dagen. Du bør derfor fokusere på at få bugt med tilstanden, hvis du har den – men hvilke muligheder har du?

Behandlingerne varierer afhængigt at din alder, samt hvor hårdt ramt du er af uro i benene. Hvis du ønsker at blive behandles uden brug af medicin, kan du med fordel forsøge dig med følgende behandlingsmuligheder:

  • Daglig motion
  • Undgå stoffer som koffein, alkohol og antihistaminer, som forværrer uro i benene
  • Massage (du kan eksempelvis anvende massagestøvler: https://sundeben.dk/)
  • Couter stimuli til de sensoriske symptomer, hvilket omfatter varme og kolde bade
  • Forskellige former for akupunktur
  • Kompressionsbehandling

Medicinsk behandling

Hvis du lider af uro i benen, og lægen vurderer, at der er tale om en høj grad af symptomer, kan medicinsk behandling være en mulighed. Formålet med behandlingen er at håndtere de symptomer, som du præges af, og som går udover din generelle livskvalitet.

Du bør under alle omstændigheder konsultere din læge, hvis du vil være sikker på, at du får den behandling, der er bedst i netop dit tilfælde.

EFTERLAD ET SVAR