Hvis du tidligere har været forbi en brillebutik og prøve briller, så ved du sikkert allerede, at det ikke er alle brilleformer, der passer til dig. Din ansigtsform spiller nemlig en stor rolle i, hvilke briller, der passer til dig. Vi har derfor i denne artikel fokus på de forskellige ansigtsformer og brillerne, der passer hertil, så du kan finde ud af, hvilke briller, du skal gå efter næste gang, du skal have nye briller.

Rundt ansigt

En rundt ansigt har bløde former og er lige så bredt som det er langt. Når du har et rundt ansigt, bør du gå efter mere markerede og kantede brillestel, da det giver en fin kontrast til din ellers bløde ansigtsform. Du kan derfor med fordel vælge briller med mere markerede stel, rektangulære stel eller endda firkantede briller.

Firkantet ansigt

Et firkantet ansigt har en markeret kæbe, en bred pande og tydelige kindben. Ligesom det runde ansigt har brug for kanter, så har det firkantede ansigt brug for runde former. Du bør derfor gå efter runde, ovale eller cat eye-formede briller, som følger dine øjenbryn. Det kan nemlig bløde dit ansigt lidt op.

Ovalt ansigt

Et ovalt ansigt har kæber, der er smallere end panden og høje kindben. Et ovalt ansigt kan bære de fleste typer af briller. Hvis du derfor er heldig at have et ovalt ansigt, kan du med fordel eksperimentere med de mange forskellige brilletyper. Du kan f.eks. besøge denne optiker i Fredericia og prøve alle de briller på, som du har lyst til.

Hjerteformet ansigt

Et hjerteformet ansigt er bredest ved kinderne og bliver gradvist smallere mod hagen. Det er en blød ansigtsform, og du bør derfor kigge efter nogle firkantede stel med en afrundet nederste del. Du bør også gå efter en mindre tydelig ramme, så dit ansigt fremhæves.

Dråbeformet ansigt

Et dråbeformet ansigt er smallerede over panden og bliver gradvist bredere mod hagen. Hvis du har et dråbeformet ansigt, bør du gå efter stel, der er mere markante øverst og mindre markante nederst. Brillerne vil så balancere din ansigtsform.

Omvendt dråbeform

Et omvendt dråbeformet ansigt har en bred pande og en smallere hage. Når du har et omvendt dråbeformet ansigt, bør du gå efter briller, der trækker fokus opad og udad. Det kan med fordel være den såkaldte cat eye-form.

Aflangt ansigt

Et aflangt ansigt er et smat ansigt med høje kindben og høj pande. Du bør ved sådan en ansigtsform sigte efter at skabe balance med f.eks. et pilotstel eller et større firkantet stel. Du kan også prøve briller med et mere markeret stel eller endda med større glas.

EFTERLAD ET SVAR