Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Juleaften er lige rundt om hjørnet, og det betyder, at du har travlt, hvis ikke du har fået købt de sidste gaver endnu. Det kan dog stadig nås, da der stadig er to uger til — sådan cirka.

Men hvordan undgår du, at der er farlig kemi i det legetøj, du køber til dine børn eller andre familiemedlemmer? Vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på.

Køb kun CE-mærket legetøj

Hvis ikke det legetøj, du køber, er CE-mærket, så kan du ikke være sikker på, at der overhovedet er tale om legetøj. Det betyder nemlig, at producenten ikke mener, at det er legetøj — og derfor kan du altså af gode grunde ikke regne med, at det produkt, du køber, lever op til legetøjsreglerne.

Pas på legetøj i blød plastik

Du kan ikke være sikker på, at det legetøj, du køber, der er af blød plastik, ikke indeholder hormonforstyrrende ftalater. Især ikke hvis det er købt inden 2007. Derfor bør legetøj i blød plast fra før 2007 heller ikke gå i arv.

Brug lugtesansen — lugter legetøjet kemisk?

Hvis legetøjet er af kemi, så indeholder det højst sandsynligt et også kemi, som ikke burde være i legetøj. En god idé kan være at lægge legetøjet ud under åben himmel, så det kan dampe af, før det skal bruges.

Desuden bør der heller ikke være parfume i legetøj — så det skal faktisk helst dufte neutralt, hvis der er tale om plastiklegetøj. Det kan nemlig give allergi, hvis der er parfume i legetøj.

Trælegetøj er det bedste valg

Hvis du skal købe legetøj i julegave (eller i enhver anden anledning), så bør du vælge trælegetøj. Eksempelvis en Puky løbecykel. Det er der mange fordele ved, og én af de væsentligste er, at du slipper for farlig kemi i legetøjet.

I hvert fald hvis du vælger de udgaver, der er lavet i massivt træ. Der findes nemlig forskellige giftige stoffer i limen i finér og spåntræ, og derfor bør du vælge massivt træ. Hvis du har muligheden bør du desuden vælge det ulakerede legetøj, da der i lakken findes mange problematiske stoffer, der ikke er gode for børn.

EFTERLAD ET SVAR