Kender du til parkour? Måske det er noget, du lige overfladisk har hørt om, uden egentlig at beskæftige dig yderligere med det. Det er da også en sportsgren, der indtil for nylig har været relativt lille i Danmark, men som lige så stille er begyndt at bevæge sig fremad og blive større og større – og det med god grund. Folk, der dyrker parkour, bliver enormt gode til at kende egen krop og til at udnytte den til hurtigt at komme fra et sted til et andet.

For at nå dertil kræver det dog, at man har dygtige og erfarne instruktører, der selv kender til parkour. Parkour for børn er naturligvis tilpasset aldersgruppen – det kan ikke forventes, at de mindste vil kunne udføre de samme tricks som større børn eller unge, men det giver mulighed for at lære grundlæggende teknikker, der på sigt kan føre til større tricks, efterhånden som de også bliver ældre.

Find det rette hold

Det handler om at finde den rette hylde, når man vælger sportsgren, men hvad indebærer det egentlig? Først og fremmest handler det om at finde noget, der niveaumæssigt giver udfordring, men samtidig ikke er for svært – det er på det punkt, man lærer mest. Samtidig er der en stor del, der udføres af fællesskabet. Fællesskab er et af de nøgleord, der gør sig gældende ved parkour for børn, for det handler om at finde ligesindede, der går op i noget af det samme.

Det gør man også ved at vælge et hold, der giver mening rent aldersmæssigt. Der er hold til børn helt ned til seks år, og igen op til over 13 – så der er altså lidt af hvert. Det åbner forhåbentlig for muligheden for, at I finder et hold, der passer til jeres børn aldersmæssigt, så de kan have det sjovt med træningen fremover.

EFTERLAD ET SVAR