Et nyt boligområde har set dagens lys omkring birkende på Fyn. Inden det overhovedet blev aktuelt, holdte maskinfabrikken Asa-tor til, og advarede boligselskabet om støj og gener fra maskinfabrikken. Men boligerne blev opført og nu står de nye beboere med problemet omkring larm, støj og lugt.

Direktør for Asa-tor, Lars Christiansen udtaler “Nogle dage kan der være noget der skriger hele dagen andre dage er der ingen støj. Men vi kan ikke sige noget om hvilke dage som er værst og hvilke dage der lugter. Vi frygter at kommende beboere vil klage over støj og lugt i fremtiden, men vi har advaret boligselskabet”. Normalt er området omkring Birkende forbundet med fuglesang, landsbyidyl og duften af sommer blomster. Men maskinfabrikken udsender altså både lugt og støj, hele året rundt.

Området omkring maskinfabrikken

Birkende er et populært område, da afstanden fra både Odense og motorvejen er kort. På den måde har beboere hurtigt adgang til både by og motorvej. Hvis du ønsker en grund i boligområdet omkring birkende kan den erhverves for små 400.000 kr. Der er i øjeblikket en grund til salg, hvor grundarealet er 819m2. Grunden som er tilbage, er en hjørnegrund som ligger på yderst af byggegrunden. Området og grunden taget i betragtning, så får du rigtig meget for pengene her. I prisen er der taget højde for maskinfabrikkens gener, og hvis du spørger nuværende beboer er problemet ikke så voldsomt. Comforthuse tilbyder denne grund, og du kan læse mere på deres hjemmeside. Ved en eventuel opførelse af bolig, vil du som køber stå for byggemodning, herunder kloakering, fremføring af vand, el og varme.

Ligeledes er der gode indkøbsmuligheder, muligheder for daginstitutioner og andre aktiviteter. Mange børnefamilier vælger områder og er utrolig glade for at bo der.

EFTERLAD ET SVAR