Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke mange år siden, at det var de færreste, der havde hørt om butikken Normal, men kæden der har Bestseller milliardæren Anders Holch Povlsen som hovedaktionær, har haft en intet mindre end eksplosiv vækst. Siden den første butik åbnede tilbage i 2013, der der åbnet intet mindre end 77 nye, så kæden i alt tæller 78 butikker alene i Danmark og alene sidste år blev der åbnet intet mindre end 51 nye butikker.

Det er godt for væksten i Danmark, og så er det godt for de mange underleverandører, der er inde over projektet. Det har eksempelvis skabt travlhed hos Inventarland der leverer butiksindretning til Normal butikker.

Trodser butikslukninger

Der er mange kæder der oplever nedgang og er nødt til at lukke butikker, bare inden for de seneste år har vi set Fona bukke under, og for kort tid siden annoncerede Kiwi så, at de lukker deres butikker i år. Så i en tid hvor tendensen er, at butikker lukker og mere og mere rykker over i online handel, er det naturligvis ganske imponerende, at Normal åbner den ene butik efter den anden.

Danmark er ikke længere stor nok

Adm. direktør Torben Mouritsen, der også er medejer af Normal har udtalt, at det begynder at være svært at finde de gode lokationer i Danmark, og at de derfor “kun” forventer, at skulle åbne omkring 15 nye.

Det betyder, at de kigger efter nye muligheder, hvilket kommer til at ske med at de ekspanderer til det norske marked, hvor de er klar til at tage konkurrencen op på et nyt marked.

Den første butik bliver åbnet i Kristianssand hvorefter det er er planen, at kæden skal rulles ud i en lang række norske byer. Modsat i Danmark hvor de er meget åbne om hvor mange nye butikker, der skal åbne, holder de kortene mere tæt til kroppen omkring det norske marked.

EFTERLAD ET SVAR