I køkkenet har man ofte mange ting, og indimellem kan det være en udfordring at finde plads til det hele. Mange stræber efter en minimalistisk indretning, og et hjem der signalerer orden frem for rod. Er du en af dem, får du her en række køkkentips, som gør det nemmere at holde styr på alt fra bestik til bageplader.

Alt skal have sin egen plads

Start med at gennemgå dine skuffer og skabe. Ligger alt køkkengrej på sin egen plads? Er der noget, der bare er smidt tilfældigt ned i en skuffe, og oplever du tit at du må flytte rundt på lige præcis den genstand, som ikke rigtigt hører til nogen steder? Så overvej lige en ekstra gang, om det er noget, du bruger så tit, at det bør have sin egen plads, eller om det egentlig mere fylder og er til besvær. I så fald – smid det ud. Eller pak det langt væk, og find det frem når du har brug for det, i stedet for at det skal tage pladsen i dit køkken, hvor der måske i forvejen er begrænset plads.

Brug væggene

I stedet for at stille ting på bordet, så byg opad i højden, langs væggene. Sæt en magnetisk knivholder op, så du kan passe godt på dine knive, og ikke bare lægge dem sammen i en tilfældig skuffe. Til dette kan du også bruge en knivblok. Shop her! Og find i øvrigt Danmarks største udvalg af køkkenknive.

Orden i køkkenskabene

Har du styr på, hvornår dåsen med flåede tomater inde bagved har sidste holdbarhedsdato? Hvis ikke, så er det nok på tide, at du får kigget dine køkkenskabe igennem én gang for alle. Orden i skabene, betyder orden i køkkenet. Og det er en god ting, især hvis du holder af at bruge meget tid i dit køkken. Gør dig selv den tjeneste at holde det ordentligt og rent, og oplev hvor meget overskud det så giver at bruge køkkenet.

EFTERLAD ET SVAR