Hvis du leder efter den sandsynligvis mest effektive måde at forbedre energiøkonomien i dit hus og reducere varmeforbruget, er isolering i langt de fleste tilfælde en fornuftig vej at gå. Dette vil typisk gøres ved at fylde hulmuren med isoleringsmateriale, såsom fiberisolering, skumisolering eller rockwool.

Fordele ved at få isoleret muren

Hulmursisolering har flere fordele. For det første vil det øge husets komfort, da det vil holde på varmen i vintermånederne og sikre en behagelig temperatur indenfor. Dette kan også bidrage til at reducere træk og de såkaldte ”kuldebroer”, som er steder i huset, hvor der er en øget risiko for at dannes kondens – og kondens, som jo er fugt, vil ofte øge risikoen for at dit hus bliver angrebet af f.eks. skimmelsvamp.

Desuden vil en omgang isolering også bidrage til at reducere støj udefra; f.eks. fra naboer og støj fra vejen, så man kan nyde en mere rolig atmosfære indenfor. Det er selvfølgelig mest relevant, hvis du bor ud til en større vej eller børnehave.

Naturligvis – og heldigvis – er isolering også godt for miljøet, da det vil reducere CO2-udledningen fra huset. Ved at holde på varmen er dit behov for energi til opvarmning mindre energi, hvilket naturligvis vil medføre færre udledninger af drivhusgasser.

Få hjælp af en professionel

Det er en god idé at få en professionel til at vurdere, om hulmuren trænger til isolering, og hvilken type isolering, der vil være mest hensigtsmæssigt i netop dit hus. Det kan være en investering, men på længere sigt vil det være med til at spare penge på varmeregningen.

Alt i alt er isolering af hulmuren derfor en god idé, hvis du ønsker at forbedre husets energiøkonomi, forbedre indeklimaet og reducere CO2-udledningen – det vil på den måde nok kunne komme til at betale sig at lægge en pose penge for så at lade investeringen tjene sig selv hjem på sigt.

EFTERLAD ET SVAR