Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal du på riderejse? I så fald kan det være, at du er i tvivl om, om du egentlig er forberedt nok.

Generelt kræver en riderejse ikke den helt store forberedelse – hvis du er nybegynder skal du nok blive klædt godt på af guiderne på din ferie.

Men det kan alligevel være en idé at sikre, at du er i god form inden du tager afsted – og naturligvis også, at du husker at pakke alt det vigtigste.

Sådan sikrer du, at du er i god form inden din riderejse

Hvis du skal have det bedste udbytte af din riderejse, er det en fordel at være i god form. Er du erfaren rytter med egen hest, er dette naturligvis den bedste måde at forberede sig selv på.

Er det ikke tilfældet, kan styrketræning være en god måde at forberede sig på. Nogle ejsebureauer har selv lavet et træningsprogram som du med fordel kan bruge. Og ellers kan du hurtigt finde et selv online. Finder du selv et, skal du være opmærksom på, at programmet fokuserer på de muskelgrupper, der er vigtigst i forbindelse med ridning.

De vigtigste muskelgrupper, du bør træne, inden din rideferie er ryg, mave, lår, haser, inderlår og yderlår. Det anbefales, at du starter på et træningsprogram minimum 4 uger før din ferie for den bedste rideoplevelse – træn gerne hver anden dag eller mindst to gange om ugen.

Du kan naturligvis også gøre brug af anden fysisk aktivitet. Her kan det eksempelvis være en fordel med cykling i naturen eller spinning på en motionscykel.

Hvad skal du huske at pakke til din rideferie?

Du bør naturligvis huske diverse rideudstyr. Afhængig af, hvad rejsebureauet selv stiller til rådighed, skal du som minimum huske:

  • Ridebukser (minimum 2 par)
  • Ride/vandresko med lille hæl
  • Ridehjelm
  • Ridehandsker

Et godt tip er, at du medbringer rideudstyr, som du har prøvet. Så er du sikret, at du ikke risikerer at få rideudstyr med, som enten er ubehageligt eller ikke passer.

Derudover skal du være sikker på, at du er forberedt på alt vejr. Det kræver ordentligt beklædning. Husk derfor varmt tøj, eksempelvis en varm sweater eller fleecetrøje. Og husk også regntøj, så du er godt forberedt. Solbriller kan også være en rigtig god idé. Du kan eventuelt også tage en halsedisse med på turen.

Du skal være forberedt på, at vejret hurtigt kan ændre sig på din ridetur – især, hvis du rider i bjerge, hvor temperaturen falder, jo længere du kommer op.

Udover rideudstyr og ordentlig beklædning, kan det også være en god idé at huske andre praktiske ting såsom:

  • Sygesikringsbevis
  • Smertestillende medicin
  • Plaster og desinficerende servietter
  • Hårelastikker eller -klemmer, hvis du har langt hår
  • Solcreme
  • Jægervest eller mavetaske – nogle steder frabeder sig rygsække af sikkerhedsmæssige hensyn

Er du i tvivl om, om du har husket alt, hvad du skal bruge, kan du også altid spørge rejsebureauet til råds.

EFTERLAD ET SVAR