Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du gerne vil lave noget hyggelig sammen med dine venner, kan det måske være svært at finde på, hvad I skal lave. I gider måske ikke bowle, og der er ikke nogen film i biografen, I gerne vil se, eller måske vil I gerne lave noget mere socialt. Så er en sjov og lidt anderledes ide, at prøve escape games.

Der vil I opdage, at rollerne i gruppen måske bliver lidt anderledes, når I pludselig skal løse nye problemer på en kreativ måde. Der er også begrænset tid, så I vil måske opdage, at I håndterer stress forskelligt.

Temaer

Der findes rigtig mange forskellige temaer hos de forskellige udbydere. Der kan være noget med de nordiske guder, et laboratorie eller et børneværelse, hvor der er sket noget.

Idéen med escape rooms er, at man skal løse et mysterium eller en række gåder. Man kan få ledetråde engang i mellem, men ellers skal man bare prøve sig frem og se på alle de forskellige ting, der er i rummet. Er der noget, der passer sammen? Der kan både være meget mørkt eller lyst, og der kan være forskellige lydeffekter. Opgaverne skal løses indenfor et bestemt tidsrum. Man vil kunne se hvor lang tid, der er tilbage. På den måde bliver der også hurtigt en lidt hektisk stemning. Det tester gruppens evner til at samarbejde på en ny måde og med stress på grund af tidspresset.

Regler og priser

Det koster lidt forskelligt, men det koster oftest fra 200-300 kr., alt efter om det er en hverdag eller weekend. Nogle steder kan man bestille et rum for op til 6 personer for 600 kr., så er det lidt billigere pr. person, men er stadig dyrere i weekenden.

Mange escape rooms har en aldersgrænse på 12 år, og der er regler omkring alkohol. Man bliver udelukket, hvis man er meget beruset, når man ankommer.

EFTERLAD ET SVAR