Hvis du ikke er klar over præcis hvor mange penge du har til at købe hus for, så er det et godt tidspunkt at tage fat i din bankrådgiver. Book et møde og få svar på, hvad du kan købe for. På denne måde kan du planlægge dig frem til dit huskøb.

Hvis du derimod allerede nu er klar over hvor mange penge du har til at købe hus for og dette beløb ikke matcher op med din drømmebolig, så er det på tide at tage sparebukserne på.

Nedenfor finder du 5 udvalgte strategier og tips til, hvordan du hurtigst muligt kan spare op til din drømmebolig.

1. Byg et bedre budget

Det første trin i spareprocessen er at opbygge et budget. Hvis du ikke ved, hvad dine penge bliver brugt på hver måned, er det umuligt at omdirigere penge til huskøb.

Sæt dig derfor ned og undersøg nøje dine kontoudtog. Se på, hvor du bruger flest penge. Bemærk, hvor meget du bruger på fornødenheder som husleje, studielån mm. Overvej derefter, hvor meget du bruger hver måned på ikke-vigtige ting som underholdning, fastfood osv.

En budgetteringsapp kan hjælpe dig med at automatisere denne proces, hvis du ikke selv vil undgå at beregne dine udgifter.

Efter du har kategoriseret dine udgifter, skal du kigge efter områder, hvor du kan skære ned.

Opstil realistisk budget for hver kategori, og hold dig til det. Sørg for her, at du budgetterer et bestemt beløb til huskøb.

Alle dine besparelser skal du anse som en ikke-valgfri udgift. Med dette i mente, så bliver det straks meget nemmere at skære ned og prioritere.

2. Overvej nedskæringer

En hurtig måde at spare penge på er nedskæringer.

Når du skærer ned, reducerer du det beløb, du betaler for nødvendige og unødvendige udgifter, og i stedet omdirigerer de ekstra penge til en opsparingskonto.

At flytte ind i en mindre lejlighed, sælge sin bil og købe en billigere bil eller flytte til et mere overkommeligt område, er alle gode måder at skære ned på ens omkostninger på.

Derudover skal man overveje om man bør: Stoppe med at ryge, stoppe med alkohol og fester samt andre luksusgoder, som vi tager for givet i dagligdagen – men som vi faktisk ikke har brug for.

Mange der reducerer deres omkostninger og vælger et mere simpelt liv oplever ofte en større livsnydelse. En forelskelse i det enkle liv, hvor husdrømmen er guleroden der driver værket.

3. Bed om en lønforhøjelse

Hvis du har virkelig svært ved at spare op og du har skåret alt unødvendig væk – så er det måske på tide at undersøge muligheden for en lønforhøjelse. Hvis det er længe siden, så er der potentielt gode muligheder her, så længe man kommer forberedt og har lagt en konkret plan for, hvorfor man fortjener en lønforhøjelse. Sæt dine værdier og bidrag op, så din arbejdsgiver let og forståeligt kan se, hvorfor du fortjener det.

4. Spring en ferie over

At udforske og tage på en eksotisk ferie kan være fantastisk oplevelse. Desværre så er det en dyr og omkostningsfuld oplevelse, som du måske bør overveje at skære fra. Det betyder dog ikke at du skal skære din ferie fra totalt – blot mængden af penge du bruger på dette. Brænder du ud, så er du ingen nytte til nogen. Sørg derfor altid for at få de nødvendige pauser i dit liv, der oplader batteriet.

En måde du kan holde ferie og stadig spare penge på er, at udforske steder i nærheden. 

Du behøver ikke booke en rejse til Grækenland eller USA for at opleve kultur. Danmark er fuld af rig, spændende historie. Der er uden tvivl masser af spændende attraktioner og oplevelser i nærheden af ​​dig, hvor du kan få et skud af kultur til en brøkdel af prisen.

5. Sidst men ikke mindst – bed om hjælp

Der er ingen skam i at bede om hjælp, især når du sparer op til noget så stort som et hus. Spørg familien og vennerne om penge som gaver i stedet for fysiske gaver. De vil 100% gerne hjælpe til og give penge som gave. Især når de ved hvad du kæmper for.

EFTERLAD ET SVAR