Det første, man bliver mødt af i et hus, er entreen. Det er her, at man kommer ind og smider sko og jakker, og det er desuden også ens første møde med husets stil og design. Derfor er der vigtigt, at ens entre fremstår præsentabel og viser husets personlighed i det øjeblik, man træder ind af døren.

Entreen er dog også et af de rum, der hurtigst bliver rodet til, fordi man konstant skal ind og ud, når man tager afsted på arbejdet, skal ud med skraldet eller bare skal ud for at lufte hunden. Det betyder, at der nemt kommer til at flyde rundt med sko og jakker. Samtidig er det sjældent entreen, der får mest opmærksomhed, når hjemmet skal fornyes. Man behøver dog heldigvis ikke den helt store renovering for at skabe en flot og overskuelig entre.

Få ryddet entreen op

Den bedste måde for at skabe en overskuelig entre på er selvfølgelig at få ryddet op. Det giver luft – både i rummet og i tankerne. Når der ikke ligger sko og flyder på gulvet og hænger tusindvis af jakker på knagerne, så mødes man ikke på samme måde af et uoverskueligt rod, der giver et dårligt førstehåndsindtryk af huset.

Det gælder altså om at have et overskueligt system, så man nemt og hurtigt kan få ryddet op i entreen, og derved sørge for en indbydende entré, der giver et godt førstehåndsindtryk. Det handler om at have bestemte pladser til alt det, der skal være i entreen. Det gælder både sko, jakke, paraplyer, og hvad man ellers har af sager.

Sørg for gode opbevaringsmuligheder

Når man skal i gang med at rydde op, gælder det også om at have nok opbevaringsmuligheder i ens entré. Ens entré vil ikke fremstå mindre rodet, hvis skoene er stablet i flere lag ovenpå hinanden. Derfor gælder det om at have plads nok til de ting, der skal opbevares i entreen.

En god mulighed for at gemme bunkerne af sko væk er ved at indrette entreen med et lækkert skoskab i en lys farve. Det kunne fx være et Dot skoskab i et flot og tidløst design med tre hylder til sko. Så falder gæster og familie ikke over skoene i entreen.

Tænk over lys og rummelighed

Når der er ryddet op, og skoene har fået deres faste plads i skohylden, så kan man med fordel også se på, om der er noget man kan gøre, for at skabe mere lys og plads i rummet. Entreen er ofte et af de mindre rum i hjemmet, så derfor kan rummet hurtigt komme til at virke trængt og mørkt, hvis rummet bliver indrettet med store og tunge møbler.

Derfor er det en rigtig god ide at overveje nogle væghængte entrémøbler, som både frigør gulvpladsen i rummet, og som er med til at give en større rumfornemmelse. Det kunne fx være ved brug af en Edge by Hammel reol, som har et utrolig let og luftigt design, der ikke spærrer for lyset i rummet.

Lyset i entreen er nemlig med til at gøre rummet indbydende, og derfor er det vigtigt med en god belysning både indenfor og udenfor, så man ikke træder ind i et mørkt rum. Det kan nemlig føles indelukket og klaustrofobisk med en mørk entré.

EFTERLAD ET SVAR