Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En af de helt varme politiske kartofler har været de indefrosne feriepenge. Skulle de udbetale eller skulle de ikke. Hvor mange skulle udbetales og hvor mange skal forblive indefrosset. Det har været nogle af de helt store spørgsmål. Hvis man har fulgt lidt med i medierne, så er man nok også klar over, at det er end med at “feriepakken”, som det er blevet døbt, betyder at dem der har feriepenge indefrosset, kan få 60% af disse udbetalt senest til oktober. 60% svarer til 3 ud af de 5 uger der er tale om.

Hvor meget der svarer til afhænger naturligvis fuldstændig af, hvor meget man tjener, da det er 7,5% af ens årsløn. Tjener du eksempelvis 30.000 om måneden svarer det til lige godt 27.000 som du kan få udbetalt, at dette skal du så naturligvis betale skat. Tjener man lidt mere og betaler det såkaldte topskat, er det derfor også lidt mere begrænset hvad der bliver udbetalt efter skat.

Skal du udbetale eller lade dem forrente?

Hvordan det kommer til at forløbe sig med udbetalingerne vides endnu ikke. Det vides eksempelvis ikke, om man bliver tvunget til at får dem udbetalt, eller man kan lade dem stå. Ligger man lige på grænsen til topskat, vil det for eksempel langt fra altid være det bedste man kan gøre. Hvis man lader dem stå bliver de desuden investeret i den fond. Hvis den forrenter sig med 6% om året, kan der være mange penge man siger farvel til.

MinInvestering kan du finde en beregner, der regner ud for dig, hvor meget det i så fald kan blive til. Hvis du eksempelvis er 30 år og har 30.000 stående, går der rundt regnet 40 år, inden du skal på pension. Lader du de 30.000 kroner stå og forrente sig med det afkast på 7% der forventes på en fond som den omtalte, så giver 30.000 dig over 30 år over 300.000 kroner. Hvilket er markant mere end de godt 20.000 du vil få udbetalt til oktober. Du kan prøve beregneren her:

Man kan håbe at regeringen vil gøre sit for at fortælle borgere der vil hæve deres penge, at det kan være tal i den størrelsesorden, de potentielt går glip af. Omvendt kan investeringer altid også gå den anden vej.

EFTERLAD ET SVAR